Crampeie de Ideo Ideis

Domnul Marcel Iures a sustinut ieri, la Ideo Ideis, un MasterClass absolut minunat. Am stat in primul rand, i-as sorbit toate cuvintele si, pe alocuri, am mai si notat ce spune. Nu pentru ca sa redau pe foaie virtuala, ci sa am aproape, pe viitor, cateva din vorbele acestui mare actor. Si ale unui mare om, pana la urma, care s-a coborat din turnul lui de fildes si a sprijinit cu tot sufletul un festival care acum 7 ani parea doar un vis frumos.

Am descoperit putin din omul Marcel Iures. Sau poate doar mi-a dat impresia asta (mie si celorlalti). Poate ca e un atat de bun actor incat stie sa ne manipuleze si sa ne arate doar ce vrea, ce crede ca e bine. Pentru ca, o spune chiar el: “Un actor e un model. Intotdeauna vor exista oameni care vor vrea sa vorbeasca asa cum vorbeste el sau vor vrea sa se imbrace ca el.” “Sunt ingrozitor, bolnavicios de timid; sunt isteric si fricos, insa dau senzatia ca sunt foarte curajos. Pentru ca sunt actor.”

Sfatul lui pentru tinerii actori? “Voi traiti mult mai impreuna decat am facut-o noi, cei din generatia noastra. Aveti mare grija la ceea ce va uneste.”

E viata multa aici, la Ideo Ideis. Si pasiune, si munca, si voiosie, si momente grele. Dar totul se rezolva atunci cand stii ca sunt oameni care tot timpul vor avea grija de tine. Toti cei 90 (!) de oameni care, impreuna, sunt acest festival.

Credit foto: Adi Bulboaca | Ideo Ideis 2012


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *