Din Moldova catre Maramures

Cand m-am trezit azi dimineata dupa doar cateva ore de somn, ma gandeam daca o sa pot sa conduc atatia kilometri, in conditiile in care eram 6 masini, cu 6 soferi cu stiluri de condus foarte diferite si oameni cu personalitati foarte puternice. Mi-am zis un “Doamne ajuta” in gand si am pornit la drum.

Ne-am intalnit in echipaj complet langa Mausoleul de la Marasesti. Unii au plecat sa-l viziteze, iar Anca si Augustin au incercat (si au reusit) sa inalte un zmeu. Eu eram inca foarte stresata de condus o masina pe care nu o cunosteam prea bine (zic ca nu o cunosteam atunci, pentru ca intre timp ne-am imprietenit destul de tare), asa ca am stat cuminte pe margine si dorindu-mi foarte foarte tare o cafea.

Amintirile mele despre ziua de azi sunt destul de in ceata, iar asta mi se intampla pentru prima oara de cand particip la excursiile Redescopera Romania. Nu pot sa-mi amintesc decat de soselele minunate din Moldova, in contrast cu cele pline de gropi din aceeasi Moldova. Imi mai amintesc Botosaniul care mi s-a parut un oras superb, plin de verdeata si oameni care zambesc, pana cand am ajuns la o portiune de drum care era plina de gropi si santuri, mai rau decat pe drumurile forestiere pe care am trecut in prima excursie din 2011.

Am vazut castelul Sturza de la Miclauseni si am fost impresionata de povestea domeniului Sturdza, deposedat si reposedat, cu intrigi si alte chestii de genul asta, secrete bine pazite si dezvaluite doar pe sfert sau, poate, si mai putin. O parte din povestea castelului o puteti citi pe Wikipedia, dar ca sa simtiti cu adevarat ce inseamna istoria acestei familii trebuie sa mergeti acolo si sa vorbiti cu maicuta care ne-a purtat prin viata lui Sturdza.

Promit ca maine o sa ma adun regulamentar, o sa fiu atenta la tot ce vad in jurul meu si o sa vin cu povesti mai frumoase decat asta de acum.  Maine pun pozi si linkuri catre alti oameni care au facut fotografii superbe. Acum fug la somn, deja visez un maaaaare pat cu perne moi si asternuturi calde.

Redescopera Romania 2011 este un proiect Petrom, impreuna cu BCR,DaciaRomtelecomParalela 45si Muzeul National al Taranului Roman.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *