Cea mai bună veste a anului: TIFF Unlimited

61813165_1981674955278189_3690248682545872896_o Merg de vreo 7 ani la TIFF. Chiar 8. Nu mai știu. De mult, în orice caz. Tot de pe atunci văd niște filme foarte bune, despre care am scris o grămadă aici, pe blog. De fiecare dată când scriam simțeam frustrarea unora dintre cititori care mă întrebau unde pot vedea filmul. Unele, cam 20%, intrau în cinema, însă cele mai multe nu. Răspunsul meu pentru toți cei ce întrebau de filme era „nu știu unde le puteți vedea”, sugerând să le caute pe torenți (deși în mod sigur nu recomand pirateria, n-am mai piratat nimic de cel puțin patru ani).

Ei bine, acum pot să zic în gura mare: puteți vedea filmele de la TIFF pe TIFF Unlimited! Cum ar veni, TIFF e primul festival din România care și-a făcut platformă de streaming și eu nu găsesc cardul mai repede să-mi fac abonament. Pe un an. 50 de euro e o sumă modică pentru toate filmele care vor fi acolo, așa că scoateți banii și nu vă va părea rău. Grăbiți-vă, presale-ul se termină pe 9 iunie.

Concepută să continue experiența festivalului chiar și după finalul acestei ediții, platforma va permite abonaților să vizioneze filme selectate de echipa artistică a festivalului: filme din selecția festivalului, precum și filme de autor, independente sau premiate, indisponibile pe alte canale.

Am două abonamente de 6 luni pentru doi dintre voi. Cerința e să-mi povestiți despre un film de care ați auzit și v-ați dorit să-l vedeți, dar, din varii motive, nu l-ați putut vedea (mi-ar plăcea să-mi spuneți și motivul pentru care nu l-ați văzut). Aștept comentariile până pe 9 iunie.

Încep eu: Birds of Passage, distribuit de Bad Unicorn, care a ajuns la Timișoara la o singură proiecție, fix în ziua în care începea conferința noastră de management cultural.


12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *