FITS 2011 – inceput

Am ajuns, in sfarsit, la Sibiu, dupa ce am salivat, la propriu, citind posturi pe bloguri si urmarind #FITS2011 pe Twitter. Pentru ca ieri a fost ziua 5 de festival, insa pentru mine a fost prima.

N-am avut timp sa ma dezmeticesc foarte bine dupa drumul aglomerat Timisoara-Sibiu (pe care am ascultat exclusiv doar statia setata pe canalul 22, unde am ras de ne-am prapadit – Andrei, Raul si cu mine), ca am dat fuga la teatru dupa acreditari, mi-am luat badge-ul si am purces dupa invitatiile la spectacole. Care invitatii asteptau cuminti la Ruxandra si aproape i-am sarit de gat cand am vazut ca mi-a rezervat locuri la Felii, cu Ofelia Popii, la spectacolul de dans al lui Pal Frenak si inca un mega spectacol de dans, Claire Cunningham.

Ca tot veni vorba de Ruxa, ne-a mai asteptat cu o surpriza: ne-a facut tricouri personalizate (al meu e verde, desigur, cum altfel), cu cate un citat dintr-o piesa de teatru. Citatul meu e din Shakespeare, mai exact e o replica a lui Rosalind din “As you like it”.

Pentru exemplificare avem fata:

Si verso, sa stie toata lumea ce facem noi aici:

Prima zi, primele trei spectacole. A fost magic, mai ales ca, datorita Cristinei Bazavan, am cunoscut-o pe Rodica Mandache, o femeie de o rara delicatete si bun simt. E o actrita deosebita, iar eu m-am simtit ca si cand m-as fi intalnit cu o legenda si abia astept sa ne revedem din nou, ca am pus la cale un program doar de noi stiut 😉

Urmeaza incercarile mele de cronici, in care sper sa va transmit macar 1% din emotia pe care o simt la spectacolele pe care le privesc.

Bine te-am regasit, Sibiu!


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *