Gazeta de festival oradean: ce inseamna sa fii original?

Maya e o trupa din Cluj, in care canta Mishu Calian. Nush daca i-ati vazut vreodata live, dar daca n-ati facut-o si auziti ca sunt prin zona voastra, mergeti sa-i vedeti.

Despre Mishu am mai scris pe blogul asta, e foarte talentat si o sa mai scriu de el si de Maya ori de cate ori am ocazia. El e omul care scrie versurile si mzuica pieselor trupei,iar sound-ul duce undeva spre un pop-rock, insa, cumva, e unic. Daca as auzi piese noi Maya, fara sa stiu cine canta, le-as recunoaste imediat.

Pentru trupele tinere ale Romaniei, calea sigura spre un succes de moment e alegerea unor piese celebre, la care se face cover. Ei bine, Maya nu vrea sa se abata de la drumul autoimpus, pe care si l-au facut greu tocmai din cauza ca nu renunta la aceasta idee oarecum nebuneasca, aceea de a nu canta coveruri, ci doar piesele lor.

Ce inseamna asta intr-un concert sustinut in fata unui public care n-a auzit in viata lui de tine? (cum a fost cel de la Toamna Oradeana, de ieri) Inseamna mult curaj si o ora in care te zbati, ca artist, sa-i tii pe oamenii aia in priza, sa le dai ceva de valoare, pe care sa-l respecte si sa-l aplaude.

Ma bucur sa spun aici ca Maya si-a luat multe aplauze aseara :)

Maya la Toamna Oradeana

Vezi mai multe video din cultura


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *