Plec sa invat. Despre folk si alte cele muzicale

Niciodata nu m-am dat in vant dupa folk. Adica nu zic ca nu-mi place, ci ca nimeni, niciodata, nu a avut rabdare sa stea sa imi explice ce e ala folk si de ce concertele de folk se intrepatrund cu recitari de poezie. De ce a fost “Cenaclul Flacara” atat de iubit, de contestat, de ce spiritul lui e  inca viu.

Vreau sa invat despre folk si sa povestesc aici lucrurile pe care le invat in fiecare zi a festivalului-concurs de folk “Ziua de maine“, care se va desfasura in Alba Iulia, in perioada 11-13 noiembrie 2011. Pentru ca un lucru e sigur: muzica folk are povesti, nu vorbeste doar de sufete sfaramate, ci are atitudine si talc. Iar eu asta vreau sa gasesc si sa impart cu voi.

Prima lectie de folk am avut-o anul acesta, la concertul Emeric Imre Set de la Toamna Oradeana. Mi-a placut, am cantat, am dansat, am simtit si n-am mai vrut sa se termine. Nici eu, nici oamenii din sala.

Daca pana acum am stiut la ce ma duc (vorbesc de festivalurile pe care le-am acoperit anul acesta si care n-au fost deloc putine), acum nu stiu. Si-mi place asta, e mica nebunie de test pe care o s-o fac toamna asta. Ce pot sa spun sigur e ca o sa aflati de aici tot ce nu spun altii :)

Coleg de drum si primul profesor imi va fi Ovi Sirb, cu care voi pleca din Timisoara. Acolo ne vom intalni cu ceilalti bloggeri acreditati, pe care ii puteti gasi mentionati aici. Multumesc, Make, pentru incredere si invitatie.

Organizator: Consiliul Județean Alba, iar arteneri în organizare sunt: Muzeul Național al Unirii Alba IuliaTeatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba IuliaCasa de Cultură a Sindicatelor Alba IuliaCasa de Cultură a Studenților Alba IuliaAlba Mall,Art Cafe Downtown

 


3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *