Idei bune – Vreau Atentie!

ciocolata Atentie! Studentii de la workshop-uri (si nu numai) ma roaga de foarte multe ori sa le dau exemple de PR bine facut la noi in tara. Da, stiu si afla si ei despre chestiile mari care se fac pe dincolo, dar au nevoie de exemple frumoase, de la noi, care se fac cu bani putini, un strop de creativitate si munca sustinuta.

Azi va spun cateva cuvinte despre o ciocolata pe care (inca) n-am gustat-o, dar de care mi s-a umplut timeline-ul de Facebook in ultima perioada, pentru ca imagini cu ambalajele ei simpatice sunt peste tot. Ciocolata se numeste “Atentie!” si se gaseste in Auchan, benzinariile Mol sau Inmedio (magazinele alea cu ziare, reviste, tigari si sucuri din mall-uri si centre comerciale).

In primul rand, daca producatorul ciocolatei ar fi venit la mine si mi-ar fi spus ca asta e numele pe care l-a gasit pentru produsul lui, probabil l-as fi trimis la plimbare. Da, acum mi se pare potrivit numele paginii lor de Facebook, Vreau Atentie!, dar nu-s sigura ca m-as fi putut gandi la asta din prima. Dar nu despre “naming” vorbim aici; oricum, am un sfatuitor de business care-mi spune ca de multe ori naming-ul nu e atat de important cat ideea transmisa, ceea ce e cazul si cu ciocolata de fata.

Ce-au facut, concret, producatorii ciocolatei, impreuna cu agetia de PR? Au pus pe piata un produs banal, pe care l-au imbracat in ceva atractiv, evidentiindu-se exact acolo unde conteaza cel mai tare: prima impresie. Au adus zambete in ambalaj, apoi s-au apucat sa construiasca o comunitate pe brand-ul proaspat scos din cuptor. Fiind vorba de o ciocolata, au mers la tinta: asta e cadoul cu care nu dai gres niciodata si daca oferi cadou ciocolata asta, pui si un zambet pe moaca sarbatoritului.

Au ajuns la consumatorii de online, cei mai receptivi la produse noi cu ambalaj amuzant. La cata galagie e pe retelele astea sociale, cu poptamasi si raduefconstantinesti ce ne repeta la nesfarsit despre esenta vietii si ne smulg cate o lacrima “ce-grea-e-viata”, tot ce mai avem nevoie e sa radem, macar din cand in cand. Au identificat niste bloggeri care isi aniversau zile de nastere sau onomastici, au raspuns pozitiv la bartere pe bloguri prin care au oferit cadouri, au facut chestii simple, mici, care au atras atentia. Probabil ca n-au bani de bagat in FB adds, dar au bun simt si construiesc bazandu-se pe asta. Si pe produs, desigur, am vazut in timeline oameni care au multumi pentru cadou apoi au spus si ca e o ciocolata buna. Ca degeaba faci PR bun daca nu te ajuta si produsul.

Sigur, mai e mult pana departe. Am ales sa scriu despre ei pentru ca, desi nu dadusem like pana azi paginii lor de Facebook, informatii despre ciocolata asta simpatica mi-au ajuns in fata ochilor de mai multe ori in ultimele doua saptamani, chiar daca n-am avut prea multa vreme pentru retele sociale. Poate, dupa vreo cateva luni, o sa intreb si daca a crescut vanzarea din magazine in urma acestei campanii prelungite.

Agentia care se ocupa de ciocolata & pagina de FB “Vreau Atentie” se numeste 4Ace, e din Bucuresti si imi place mult felul curat in care lucreaza. Sa auzim tot mai multe si tot mai de bine pe mai departe!

Foto: Pagina de FB a ciocolatei (aveti link mai sus)


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *