Mi-ati ucis Dumnezeul

Si m-ati lasat fara de credinta.

Pentru ca e o rusine in ziua de azi sa zici ca esti credincios, te blastama toata lumea ca din cauza ta si a celor ca tine au ajuns spitalele sa fie daramate, inchise sau fara antinevralgic. Ca din cauza ta si a celor ca tine n-avem transport scolar pentru copiii care trebuie sa se trezeasca cu noaptea in cap si sa mearga la scoala, 40 de bucati intr-un microbuz de 16 locuri. Salariile profesorilor sunt jalnice si ramanem fara medici care sa stea sa se zbata intr-un noroi atat de mare si care-i obliga sa ceara bani de la pacienti.

Dati 540 de milioane de euro pentru niste stabilimente intotdeauna reci, cu niste popi in loc de preoti, cu apa de botez intotdeauna prea rece pentru bucata de om care se pregateste sa se crestineze, cu smerenie de fatada, cu aplecari de trup si cap din care se iteste cate un ochi care cauta sa iscodeasca in continuu.

Dumnezeul meu, ala pe care il stiu si il port in suflet, nu vrea catedrale opulente si nici tablou pe zidul chinezesc. Unde e smerenia aia de care vorbiti si pe care o cantati? Unde e lipsa pacatului de a lua de la gura aproapelui tau? Oamenii mor de foame si de frig prin spitale si voi, idiotilor, dati bani sa faceti casa poleita cu aur pentru un Dumnezeu care nu exista. Nu asa cum il vad ei.

Am citit asta, am vazut poza din primul paragraf si mi-au dat lacrimile. Al cui Dumnezeu vrea asa ceva? Cum puteti sa fiti atat de fatarnici si nesimtiti? Cum poate sa fie un lucru bun ca privati spitalele si scolile de bani, dar ii dati la catedrale?

Cum pisicii soarelui suntem o tara saraca daca aruncam pe fereastra jumate de miliard de euro? Cum Sfantu’ Duh n-avem bani de pensii? Sau de cultura? Sau de reamenajat sali de cinema, sa nu mai fim nevoiti sa dam un purcoi de bani pe filmele din mall-uri, mult prea proaste pentru banii care se cer pentru ele?

Mi-ati ucis Dumnezeul, bai, parlamentarii lu’ peste, si m-ati facut sa-mi tin credinta sub lacat, ca pe vremea comunistilor. Pe vremea aia, daca erai credincios, te bagau la parnaie, acum te linseaza bolnavii de cancer care mor din cauza ta, un credincios, ca n-au o sansa la viata.

PS: io stau ca tuta si ma uit la tot felul de stiri de astea si ma minunez. Nu ma stiu cu politica si legile astea, dar cum pot ei sa faca exact ce ii taie capul? Inteleg ca nu le pasa ca-si baga mana in bani pana la umar si ii doare in spitz, ca nu le face nimeni dosar penal, dar cine stie sa imi explice si mie care-i treaba cu bugetele astea si de ce stam noi ca prostii si ne uitam ca la Dallas cum sunt distribuiti banii?

Adica, pe bune, chiar nu se poate face NIMIC in privinta asta?

LE: ca mi-am amintit ca am citit azi un reportaj facut de Ziar de Cluj. Despre un popa, desigur. Cu rang. De citit, musai.


34 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *