#priNeamt – invatam impreuna

Piatra Neamt, iunie 2010. Prima excursie Redescopera Romania, primii oameni plecati sa isi redescopere tara. Am fost 7 oameni atunci, pe cod rosu de furtuna, in Moldova atat de frumoasa, chiar vazuta prin perdeaua grea a ploii care cadea necontenit din ceruri.

Vazusem muntii, dimineata, de la geamul hotelului. Era un peisaj rupt din visele zbuciumate de furtuna de afara, ti se taia respiratia doar privind la minunile ce inconjurau orasul. Mi-am dorit, atunci, sa vad mai mult din ceea ce inseamna Piatra Neamt, dar timpul era scurt si am purces din nou la drum. Am ajuns la Cheile Bicazului tot ploaie torentiala si am vazut in fuga tot judetul. Imi parea rau, dar mi-am zis ca o sa ajung singura pe acolo, ca trebuie sa revin sa vad ceea ce pierdusem atunci.

Cum timpul nu mai are rabdare cu oamenii (Marin Preda, atat de actual), nici timpul meu nu mi-a dat ragazul necesar sa dau o fuga la Piatra Neamt. Dar, pentru ca lucrurile bune se intampla atunci cand te astepti mai putin, Toma mi-a adresat o invitatie pe care am acceptat-o cu mare drag si entuziasm: sa particip la un nou eveniment din seria “prin orasul meu”, sa cunosc orasul si imprejurimile, sa ma lafai, la propriu, in cunoasterea unei noi bucati de tara.

Mai mult decat atat, toata treaba asta vine la pachet cu o conferinta despre turism, atat de necesara companiilor care activeaza in acest domeniu, atat de necesara romanilor care vor sa faca turism in Romania. E una din acele initiative care incearca sa atraga atentia asupra Social Media si cum poate ea ajuta la cresterea vanzarilor in turismul romanesc. Speakerii sunt buni, foarte buni, chiar, oameni care stiu ce si despre ce vorbesc, asa ca recomand sa va inscrieti si sa veniti pana la Piatra Neamt. Stiu, e departe, dar uneori merita sa faci un sacrificiu atunci cand miza e una importanta.

Toate astea fiind spuse, astept excursia la Piatra Neamt ca si cand.

priNeamț este un eveniment susținut de Primăria Piatra NeamțConsiliul Județean NeamțCentral Plaza HotelPetromCosmote, Noroc și Autonom.


6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *