Banca Transilvania – locul in care CFR Cluj si U Cluj se inteleg

Acest post face parte dintr-o serie dedicata Cluj Brands Tour, turul neconventional al Clujului, in care brandurile clujene de renume au acceptat sa se isi dezvaluie o parte din secretul succesului bloggerilor din Cluj si din tara.

Domnul Patritiu Abrudan e directorul sucursalei Eroilor Banca Transilvania. Adica locul acela care a fost primul sediu al bancii si in care 46 de oameni si-au investit toti banii in 1993, formand capitalul social de 1 milion de dolari al unei banci care parea ca n-are nicio sansa sa razbata printe atatea alte banci care venisera degraba in Romania dupa revolutie. In decembrie ’93 au primit certificatul de nastere, iar in februarie ’94 si-au deschis portile, primul client fiind un reputat jurnalist. Nu stim cine, ca banca isi fereste clientii de ochiul si urechea publica.

Va ziceam de domnul director, ca pe mine m-a fascinat omul acesta. Stie numele fiecarui angajat din sucursala pe care o conduce si are suficienta lejeritate in el incat sa glumeasca cu fiecare dintre ei. Nu numai ca povesteste cu pasiune, dar pare ca respectul pentru oamenii cu care lucreaza e mai mare decat ce am vazut in alte parti.

Domnul Abrudan e fost arbitru international FIFA. O vreme era si director al sucursalei, si arbitru, doi ani, mai exact. Timp de doi ani a alergat la cele mai mari meciuri internationale de fotbal pentru ca, mai apoi, sa se intoarca in Cluj, sa puna costumul de business pe el si sa mearga la intalniri cu clientii.

Biroul lui e singurul loc din Cluj in care CFR Cluj si U Cluj se inteleg de minune. “Banca Translvania e banca clujenilor, nu? Nu putem sa facem diferentieri aici, amandoua sunt echipele noastre. Eu nu vreau sa stiu de scandaluri, nu ma intereseaza. Sunt si presedintele comisiei judetene pentru fotbal, nici sa vrea, ca nu pot sa am preferinte. Bine ca nu vreau.”

Imi trage cu ochiul si mergem mai departe. Imi dau seama ca nu as vrea sa am vreodata o intalnire de business cu domnul Abrudan, m-ar vinde si m-ar cumpara de vreo 50 de ori. Relaxarea si lejeritatea unui om sunt cele mai mari atu-uri cand vine vorba de facut afaceri, iar distinsul domn are doza dubla din fiecare. Iar daca, pe langa toate astea, mai pui si deschiderea si atentia pe care ti le ofera o banca cum multe nu sunt in tara (si ma refer aici la dobanzi, la imprumuturile pentru IMM-uri etc), e clar ca toata lumea are de castigat. Domnul Abrudan stie asta, de aceea e un business man redutabil: stie ce vinde si are incredere in produsul lui.

Daca Banca Transilvania stie sa angajeze asemenea oameni, eu luni ma duc sa-mi fac cont la ei. Si vin cu dovada pe blog.

Cluj Brands Tour a fost un eveniment organizat de TVDeCe cu sprijinul Primariei Cluj-Napoca.

SPONSORI OFICIALI: Banca TransilvaniaNapolactVitacomFarmecJolidonUrsus si Trilulilu

PARTENERI: Best Western Plus Fusion HotelAutonomLudwig Bavarian BierhausStarbucks si Webfactor.

 


No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *