Cateva scurte şi recente despre Danone

Am mai spus în câteva rânduri că acasă mănânc doar un fel de desert (nu ştiu să fac prăjituri pentru că nu-mi prea plac dulciurile): Activia Natur amestecat cu gem de casă. Mi se pare că e mai săsătos decât orice altceva (iar puţin zahăr în gem n-a omorât pe nimeni), e uşor şi nici nu mă simt vinovată că am pus prea multe calorii în meniul zilnic).

La începutul lunii mai, Danone a lansat noul tip de ambalaj de iaurt, cu baza rotundă. Poate că n-o fi decât o găselniţă de marketing, dar mie mi se pare liniştitor de creier faptul că nu mai rămâne iaurt pe fundul paharului, că întotdeauna ma chinuiam sa iau tot-tot cu linguriţa; desigur, nu reuşeam niciodată.

KVIS1

“Am investit peste 340 de milioane de lei în operațiunile locale, iar această lansare dovedește încrederea noastră în potențialul de dezvoltare al pieței românești, dar și dedicarea noastră de a continua să creăm valoare în Romania, prin investițitiile constante în fabrica noastră, în iaurturile Danone, precum și în cauze sociale. Noul pahar KISS (Keep It Simple & Safe), un mix subtil de îndrăzneală și simplitate, este cea mai recentă inovație a noastră și suntem bucuroși că România este prima țară din estul Europei în care Danone o implementează” – Cristina Popescu, director de comunicare Danone.

Pe lângă că-s consumator, mă uit la campania lor de promovare şi cu ochiul omului de comunicare şi am observat o chestie tare faină cu care se promovează: un clutch (o poşetuţă pentru doamne) care n-are însemnele Danone pe ea. Sunt imprimate paharele de iaurt, cu formă, fără inscripţionare cu Danone, chestie care mi se pare foarte faină. Mi se pare că prea multe companii insistă în a-şi pune însemnele de brand pe orice, iar o companie care nu vrea neapărat treaba asta merită felicitată. (imagine de la PRbeta Conference 2015)

clutch danone

La final, melodia din noul spot Danone, cel cu KISS – paharele cu design nou, pe care o ascult de vreo doi ani, aşa, de cand am descoperit-o la aqua park-ul din Szeged.


No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *