Supraviețuire pe caniculă

shutterstock_266151326 Complicată vară ne e dat să trăim anul ăsta. Dacă vara trecută nu mai scăpam de ploi, anul ăsta se fac slujbe la biserică pentru o ploicică, cât de mică. De vreo trei zile, la Timișoara avem temperaturi mai mult decât suportabile, dar săptămâna trecută mi-am simțit ultima fărâmă de energie scurgându-se din mine, direct proporțional cu creșterea mercurului în termometre.

Partea bună e că e vară. Și cam atât cu părțile bune. Canicula asta face ravagii pe piele, pe ten, în păr. Eu am plusat și cu o nou descoperită alergie la căldură (serios, nici n-am știut că există așa ceva), de a trebuit să-mi duc viața ca vampirii: ziua în casă, noaptea la aer. Mă rog, vreo două zile, că după aia a trebuit să înfrunt curajoasă căldura insuportabilă.

Dacă tot mi-era pielea plină de bubițe, aveam o singură soluție: să torn pe mine kilograme de cremă pentru protecție solară, așa că am apelat la singura cremă suficient de delicată cu pielea și cu SPF 50. Adică crema de față anti-îmbătrânire de la Gerovital H3 Derma+ Sun. Pe față, gât și decolteu, plus câteva zone de la încheieturile mâinilor. De câteva ori pe zi. Pentru restul corpului, am crema asta. (am fost deja la mare anul ăsta, un SPF 30 e suficient)

Tot în perioada asta, părul mi se înmăturește (nu știu dacă ați mai auzit cuvântul ăsta – posibil să nu, că tocmai ce l-am inventat -, dar sensul lui e de a spune că mi se transformă într-o mătură vai de capul ei) și nimic nu mai funcționează: nici masca de păr, nici balsamul, nimic. Am găsit soluția și pentru asta: uleiul cu argan, tot de la Farmec. E atât de mișto încât și iubitul meu îl mai folosește din când în când (și să știți că bărbații nu-s feriți de ravagiile făcute de soarele nemilos al acestei perioade).

Sigur, oricâtă apă aș bea, mi se pare ca trupul mi se usucă cu fiecare moment în plus pe care-l petrec la soare. Ce să zic, o fi și vârsta de vină, mi se pare că suport căldura din ce în ce mai greu. Mai un deodorant, mai un (cinci?) duș, mai o loțiune răcoroasă pentru după plajă (pe care am început s-o folosesc seara, după ce ajung acasă, că maă răcorește într-un mare fel) și trece și vara asta cu bine, fără incidente majore.

Nu uitați: nimeni nu e ferit de ravagiile căldurii și ale soarelui. Creme cu protecție solară, pălării pe cap și apă, multă apă!

Foto: Summer Kit by Shutterstock


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *