Gesturi mici: doneaza energie din telefon

Vine Craciunul, sunt campanii peste tot: strangeri de fonduri pentru casele de copii, aziluri de batrani, donatii de haine, jucarii, alimente. E bine, fiecare om ar trebui sa se bucure macar putin de sentimentul de liniste pe care sarbatorile le ofera. Daca pentru mine sarbatorile inseamna ca-i revad pe ai mei si stau cu ei mai mult de jumatate de ora, pentru altii aceasta liniste se reduce la a avea curent in casa, de exemplu. Sau la a avea cu ce sa-si hraneasca copiii. Habar n-am cum e sa traiesti asa, cu lipsuri atatde mari, parintii mei n-au fost bogati, dar nici nu ne-a lipsit vreodata ceva, iar Craciunul sau Pastele erau intotdeauna pline de bucurie, cadouri si lume multa in jur.

De la a face curat in dulapul de haine si a dona hainele pe care nu le mai purtam pana la a face un pachet cu alimente de baza, fiecare dintre noi poate face ceva mic. E greu sa traiesti in Romania de azi, iar banii pleaca mai usor pentru cheltuielile zilnice si mai greu pentru donatii, dar gesturile mici si multe sunt cele care schimba ceva in viata altor oameni.

Duminica si luni, adica pe 8 si 9 decembrie 2013, caravana Coca Cola ajunge la Timisoara si ne indeamna sa facem un gest mic care va aduce lumina intr-un sat din judetul Buzau, pe numele lui Pietroasele. Intre orele 15 si 21 in ambele zile, in Piata Victoriei, suntem asteptati la un automat care va lua energie din telefoanele noastre, pe care o va folosi sa aprinda lumina in sat in ajun de Craciun. Cu cat timp tinem mai mult telefonul in fata automatului, cu atata energie se incarca dozatorul, asa ca va fi o energie cheltuita cu folos.

Automatul Coca-Cola

Eu o sa merg maine, duminica, dupa ora 15, sa-mi descarc telefonul. Sper sa vina cat mai multa lume, asa ca scrieti-mi aici, pe Facebook sau printr-un porumbel calator. Daca ne strangem mai multi, poate ramanem la un ceai pe undeva, sa ne scoatem frigul din oase.


4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *