Mai multe intrebari decat raspunsuri

Cam asta e concluzia mea dupa conferinta despre Social Media si sport, la care am participat in dimineata asta. Fara indoiala, se fac lucruri in directia asta, cluburile, federatiile, jucatorii, simt nevoia sa se indrepte si spre o comunicare mai “umana”, diferita de comunicarea doar prin intermediul ziarelor de sport. Care ziare sunt mult prea mult indreptate spre fotbal. Si toti cei care au vorbit azi, au spus, la unison: se poate, dar trebuie sa faci sacrificii, sa vrei, sa te implici.

Vazandu-i modestia lui Cristi Pustai, antrenor al echipei de fotbal Gaz Metan Medias, determinarea pe care o are si bunul simt atat de rar intalnit in fotbalul romanesc, ma intreb de ce nu promovam mai mult oameni ca el. De ce nu-i scoatem in fata, atunci cand ii gasim? Daca un om de fotbal spune “fotbalul romanesc nu are fundatie”, atunci e nevoie de oameni ca el ca sa cladim una. Poate, zic si eu.

Cred ca singura mare intrebare cu care am ramas si la care o sa ma gandesc temeinic (si va invit si pe voi sa dati cateva posibile explicatii) este: de ce in baschet nu exista o competitie sponsorizata puternic de un brand? Adica, avem asa: Cupa Romaniei Timisoreana (fotbal), Liga 1 Burger (parca – tot fotbal), Superliga CEC Bank (rugby), Cupa Romaniei Gold Corporation (rugby). Asta asa, rapid, doar din ce stiu eu fara sa caut pe Google.

Iar invidia cu care am ramas: Federatia Romana de Rugby este, in momentul de fata, atat de departe cu comunicarea incat nu stiu, zau, ce federatie din tara asta mai e in stare sa comunice atat de bine, compact si pe atatea canale (foarte tare e Lucian Lorin, adevarat director de comunicare al FRR). Unde mai pui ca toata treaba a inceput de acolo de unde durea mai tare: modificarea regulamentului, crearea unei competitii puternice, care sa aduca spectatori in tribune. Pentru ca, pana la urma, asta e tot ce conteaza.

Foarte multumesc organizatorilor pentru invitatie, plec de aici cu niste intrebari la care, in mod sigur, o sa vreau sa gasesc niste raspunsuri in urmatorul an.

Sponsori: StaropramenPepsi. Parteneri: ZorileStore si Canyon.

Organizatori: SportMeet si Sport Local.

Parteneri media: Radio RingRadio MediasMediasInfoMonitorul de MediasMesagerul de SibiuNova TVMircea HodarnauVasile Antipa.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *