Da’ niste filme n-ai vazut si tu la Anonimul?

Intrebarea saptamanii, fara indoiala. Fie ca vine prin viu grai, messenger sau mesaje pe Facebook, toata lumea ma intreaba asta. Le raspund aici: ba am vazut. Nu multe, e drept, sau, mai bine zis, mai putine decat am vazut la TIFF, de exemplu.

Eu sunt mai mult decat novice in toata treaba asta cu festivalurile. Daca la un festival de teatru alergi dintr-o parte in alta sa nu pierzi spectacole care ar fi greu de vazut altfel, la festivalurile de film treaba sta cu totul altfel, pentru ca filmul e mai accesibil: il pierzi la festval, e in regula, il gasesti la cinema in perioada urmatoare sau poti merge la proiectii speciale, post-eveniment. Apropo, filmele de la Anonimul se pot vedea in Bucuresti, in Muzeul Taranului Roman, in perioada 23-28 august.

Dar am vazut si filme. Un film bulgaresc, foarte fain, la care am ajuns din greseala – trebuia sa merg la “Once Upon a Time in Anatolia”, filmul lui Nuri Bilge Ceylan si am ajuns la “Shelter”, in regia lui Dragomir Sholev (si al carui co-scenarist e Razvan Radulescu – Boogie, Prinipii de viata, Marti, dupa Craciun si altele). Despre Podslon/Adapostul am scris deja aici.

Am mai vazut doua calupuri de scurt metraje, dintre care am remarcat The Scream si Grand Hotel Italia (ambele cu Marius Manole), Jaful (in regia lui Dan Radu Mihai), Eppy Maury (in regia tanarului Daniel Wetherell, despre care sunt convinsa ca vom auzi multe si bune peste cativa ani), Kill Your Bill (in regia Irinei Vasilyeva – castigator al premiului Ovidiu Bose Pastina) si Winter Frog (castigator al Premiului Publicului Anonimul, in regia lui Slony Sow, cu Gerard Depardieu). Despre cateva scurt metraje si despre festivitatea de premiere am scris aici.

In total, 10 articole (fara asta), despre un festival de film la care am stat 4 zile. Si credeti-ma, mai am multe de spus, pentru ca unele lucruri se traiesc doar o data in viata.

De la Anonimul 2011, Nebuloasa – corespondent Vodafone – over and out.


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *