Ocolul pamantului in…8 ore

Soc, incredibil, vezi aici: imi place sa gatesc. Dar atat de tare incat e una din metodele mele de relaxare. Pacat ca n-am parte de prea multe in ultima vreme, dar sa nu ne plangem, sa ne suflecam mainile si sa facem treaba, ca daca doar le intindem, nu rezolvam nimic.

Cum ziceam, bucataritul e pasiunea mea (va rog sa nu cititi cu accent italian, asa cum am auzit eu intr-o reclama la nush ce supermarket), dar nu prea am parte de evenimente prea multe care sa implice bucatareala. Nush cum se face ca ajung numai la acele evenimente la care mancare vine gata pusa in recipiente, pe care o mananc pe fuga, ca-i timpul scurt si viata si mai si.

S-apoi cand ma mai uit pe Facebook si Twitter si vad niste poze plus informatii despre mancare care arata bine (alte poze si informatii decat pozele de la masa de duminica), toata ma infiorez. De ciuda, of course, ca sunt departe si toate evenimentele misto cu bucatari de soi se petrec in minunatul Bucuresti. De care ma despart doar 595 de kilometri.

Asa s-a intamplat sambata, cand, dupa o zi lunga, lunga de tot, am ajuns acasa, am deschis prea-minunatul Facebook si am gasit o multitudine de informatii misto despre concursul international de bucatari care s-a desfasurat la Grand Hotel Continental. Sigur ca am inchis Facebook in doi timpi si trei miscari, dar pe twitter ma asteptau aceleasi informatii, asa ca n-am mai rezistat si am inceput sa deschid poza dupa poza, intru ciuda foamei care-mi dadea tarcoale. Si am aflat ca acest concurs (la care au participat bucatari din 11 tari) e parte din pregatirea lantului hotelier pentru revelionul de anul acesta, care are ca tema “Ocolul pamantului in…8 ore”.

Ca sa nu ma oftic singura, va astern mai jos cateva poze. Putine, ca nu vreau sa-mi atrag si mai mult karma negativa din partea voastra (stiu sigur ca va voi face pofta).

Mancarea ca mancarea, dar au avut (cum altfel) si de baut. Luati de poftiti, ca tot asa poftesc si io:

“Revelionul constituie o noapte speciala, care trebuie sa deschida frumos si memorabil noul an, dar si un test decisiv pentru un restaurant: cei care, cu această ocazie, vin pentru prima data intr-o anumită locatie pot deveni clienti fideli daca sunt atrasi de o servire impecabila, preparate gustoase si atractiv prezentate, precum si de o atmosfera primitoare si selecta”, zice Radu Enache, Director General Continental Hotels.

Apai io ce sa va mai zic: daca va hotarati sa faceti un revelion mai special, mai plin de arome, mai altfel decat celelalte pe care le-ati facut pana acum, iata aici lista oraselor in care puteti face ocolul pamantului in 8 ore.

Acestea fiind zise, eu m-as duce la Drobeta, numai pentru ca e aproape de Dunare.


No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *