City Break: Cluj

Am atatea amintiri care ma leaga de Cluj incat mi-ar trebui o saptamana intreaga, cel putin, pentru a povesti toate cele intamplate in atatia ani de cand cunosc orasul asta. Pana si recenta mea activitate de blogger si organizator de evenimente (cinci ani or fi multi pentru unii, insa, in realitate, e foarte putin timp) e strans legata de Cluj, de oamenii de acolo pe care i-am cunoscut printre primii din blogosfera.

In Cluj am invatat ce inseamna deplasarile facute in interes de serviciu. Prima conferinta la care am participat vreodata, in ’99, a fost la Teatrul National din Cluj, prima sedere peste noapte “in delegatie” a fost tot la Cluj. Sunt convinsa ca daca nu ajungeam in Timisoara acum 7 ani si un pic, as fi ajuns la Cluj si poate viata mea ar fi aratat altfel.

E orasul care are Comedy Cluj, TIFF, Electric Castle (mai nou) si Teatrul Maghiar (cineva m-a rugata odata sa fac un interviu cu unul din actorii teatrului maghiar din Cluj; “cu cine?”, am intrebat. “cu cine vrei tu, toti sunt exceptionali”, mi s-a raspuns). De cate ori ajung pe acolo simt ca mi-ar trebui cateva ore in plus, in fiecare zi, pentru ca se intampla atatea lucruri pe care vreau sa le traiesc. Si oricat as poposi pe acolo, doua zile sau doua saptamani, totul e intens, plin, fauritor de amintiri care raman lipite pe creier.

Maine plec din nou sa vad Clujul intr-un citybreak, sa ma bucur de noul festival Colors of Cluj. M-am uitat pe program si intentionez sa merg la cele doua spectacolele de teatru de sambata seara, sa redescopar si eu, alaturi de clujeni, spatiile publice ale orasului. Bonus, am vazut ca se intampla si chestia asta, adica o proiectie pe o cladire care indeamna la dans. Oricum, uitati-va la program, e tare interesant ce se intampla intre 1 si 4 august in acest oras.

Multumesc Andrei, Florica & Zicu pentru invitatie, felicitari, Oana, pentru afisul #clujcitybreak. Felicitari si primariei din Cluj ca sustine initiative de felul asta. Inutil sa spun cat de tare mi-as dori sa se intample si la noi mai multe lucruri si primaria sa se implice in a-si promova orasul online, altfel decat prin stiri despre ciudatele decizii ale primarului nostru.

afis clujcitybreak

Stiu sigur ca ma voi intoarce de la Cluj cu povesti frumoase pe care abia astept sa vi le povestesc.

#clujcitybreak este un eveniment Prin Transilvania și TVdece, realizat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca, Cluj2015 și Colours of Cluj. Parteneri: Ursus, Cosmote, Aegon România, Danone, Casa TIFF

Ultrabooks Toshiba

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *