Cluj, comedie si zeitati

Mai copii, cum sa va spun io…am avut un weekend bestial. Da’ bestial! Sa purcedem la a povesti.

Vineri, m-am impachetat frumusel si am plecat spre Cluuuuj. Drept e ca am ajuns numai sambata pe la amiaza, dar am avut o oprire scurta; stiti voi, drum lung, oboseala, o trebuit sa ma opresc sa ma “revergorez” 😉 Sambata, inainte sa ajung un Cluj, m-am oprit pret de vreo doua ceasuri pe la Groparele, care era cu Mishu si multi altii intr-un “tim drinking” de mare angajament; mi-am umplut stomacul, care deja se razvratea de foame, cu un pastrav bine facut la gratar, asezonat cu jumatate de lamaie si muuuult mujdei de usturoi. As mai fi stat pe la ei, dar am simtit mintea colectiva a zeilor blogosferei cum ma cheama inspre ei.

Cand am ajuns la City Plaza, hotelul de 5 stele (indeed) care caza blogarimea de trafic intens, i-am intalnit pe Denisa, Sebi, Laurentiu, Lili, Mihaela, Ionut, Cetin si, cu voia dumneavoastra, Crivat, Andrei Crivat, care tocmai isi hodineau burtile greu incercate de mancarea delicioasa din restaurantul hotelului. Ne-am pupat, am socializat, m-am bucurat extrem sa ma intalnesc, in sfarsit, cu Arhi si apoi am hotarat ca, daca tot suntem la un festival de film, sa mergem la Mall-ul lu’ Iulius sa vedem si noi un film. Cum toata lumea vroia sa vada un film serios, cu substrat, iar Arhi si cu mine vroiam doar sa “ne radem”, am facut un fel de split si noi doi am ales Final Destination (stiu, nu-i de ras, teoretic), iar ceilalti s-au dus la Gamer. Clickio si consoarta au ales The American Dream, adica au plecat sa bea o cafea la Starbucks.

Dupa film ne-am grabit sa ajungem inapoi la hotel, unde Andrei ne astepta (cu sabia in mana) sa plecam la Gala Comedy Cluj de la Teatrul National. Acolo, evident, covorul rosu era intins, noi am pasit pe el cu incredere, zambind in stanga si in dreapta celor care stateau cu aparatul in mana. Nu ne-a facut nimeni poze.

Gala a fost…usor dezamagitoare, din pricina unui singur moment: anuntarea Premiului pentru excelenta. Adica, acel domn care a vorbit cateva minute despre Marin Moraru, n-a stiut sa faca altceva decat sa citeasca de pe o foaie cateva date din biografia maestrului. Si atat. Sunt convinsa ca oricine altcineva din acea sala ar fi fost in stare sa spuna mult mai mult despre ceea ce inseamna Marin Moraru pentru arta romaneasca, ori ca e vorba de teatru, ori ca e vorba de film.

Un alt premiu pentru excelenta a fost acordat actritei Tora Vasilescu, o doamna adevarata si o actrita desavarsita. In scurtul discurs de multumire, am simtit un usor regret ca in ultima vreme a avut aparitii doar in telenovelele romanesti, semn ca regizorii tineri si cu viziuni avangardiste n-o mai doresc in peliculele lor, lucru destul de trist, de altfel.

Mai tarziu, dupa gala, am plecat spre hotel, unde toata lumea se pregatea de cocktail-ul oferit de organizatori in colaborare cu City Plaza. Am socializat, am ascultat-o pe Aminda cantand (da, ma, are o voce fata asta…) si apoi ne-am retras in aripa de 5 stele, la o barfa mica (unii) si cu ochii la un film stupid (eu). Si unde, evident, toata lumea a facut misto de mine cum ca ma plictisesc cu povestile lor, insa eu eram atat de obosita incat abia imi mai tineam ochii deschisi.

Dimineata ne-am reintalnit la un mic dejun plin de povesti si impresii, in care am socializat cu Tora Vasilescu, Catalin Mireuta si Alexandru Bindea (ne-am intalnit la bufetul cu mancare) si, evident, cu acesti zei ai blogosferei, care mi-au facut weekendul atat de frumos :)

In lungul drum spre casa, mi-am amintit ca Trupa Deko are spectacol la Arad. Si m-am oprit sa-i vad si sa mai rad o bucata de vreme, iar despre show-ul exploziv de la Arad o sa scriu mai tarziu. Deci, un weekend minunat, incheiat cum nu se poate mai bine.

Si amu nu ma gandesc decat la ce fain o sa dorm io la noapte, de pe la 8 seara, asa….


No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *