Dansul din noi – atelier de coregrafie cu Vava Stefanescu

Inca de anul trecut mi-am dorit sa ajung la atelierul de coregrafie al Vavei Stefanescu. Un atelier pentru tinerii liceeni prezenti la Ideo Ideis, o mica parte din procesul de educatie alternativa oferit in fiecare an de organizatorii festivalului. Celelalte ateliere de maiestrie sunt despre muzica, ritm, scenografie si dramaturgie.

Prea multe despre atelier nu pot sa spun. L-am trait din interior, Vava Stefanescu nu m-a lasat sa stau pe margine. “Haide, Oltea, asculta muzica. Mergi incet, inchide ochii, lasa muzica sa iti intre prin brate, sa se duca spre corp. Apoi misca-te, misca-te dupa cum iti spune muzica.”

ABC_1184

Dave Brubeck si al sau Take Five umplea sala de sport a scolii nr. 3 din Alexandria, iar eu incepeam sa devin mai constienta de melodia asta decat fusesem vreodata. “Inchide ochii, opreste-te si danseaza in tine. Stai pe loc, dar danseaza in mintea ta. Nu trisa!”

ABC_1218

Dansul nu mai era despre mintea care controleaza trupul. Cat timp am stat cu ochii inchisi, toate dansurile care mi-au bucurat seri multe de spectator s-au invalmasit in mintea mea si eu dansam laolalta cu toti acei dansatori pe care-i admirasem de departe.

ABC_1222

Am asudat, am creat, am invatat sa-mi ascult primul instinct. Am dansat din toata inima, m-am bucurat de tineretea din jur.

ABC_1231

Oricine ar trebui sa mearga macar o data la un atelier de coregrafie, sa asculte si sa simta altfel muzica. Eu am mai invatat niste lucruri despre mine, ieri, intr-o sala de sport din Alexandria.

ABC_1239

ABC_1257

ABC_1157

Puteti citi mai multe despre Festivalul de Teatru Tanar din Alexandria pe FacebookTwitterInstagram si blog. Ideo Ideis multumeste sponsorilor si partenerilor din acest an.

Foto: Radu Badoiu


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *