Melange a la TIFF

V-am zis că merg la TIFF? V-am zis, da’ vă mai zic o dată: din 3 până pe 7 iunie sunt la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, la Cluj.

Unul dintre lucrurile care imi plac cel mai tare la TIFF e acest amestec încântător de evenimente speciale, pe care le vânez ca o căprioară însetată. Filmele, ok, sunt bune şi foarte bune, dar străduinţa organizatorilor de a crea momente altfel pentru cei care caută experienta TIFF e de lăudat. Mai ales că, din punctul meu de vedere, ceea ce se întâmpla la evenimentele speciale e educaţie pură (exemple: TIFF Lounge, proiecţiile de la Castelul Banffy, concertele de la Casa TIFF – am descoperit nişte super trupe acolo etc.). Şi pentru că sunt aici să cercetez programul pentru cei ce merg la festival si mai vor câteva sugestii, iată ce-am găsit.

Tabu_FB_cover

Cine-concert Christine Ott. Tabu: A Story of the South Seas – luni, 1 iunie, Casa de Cultură a Studenţilor

Anul trecut am văzut Crucişătorul Potemkin cu acompaniament live al celor de la Russkaja (urmat de un mini-concert pentru că band-ul era atât de tare încât publicul nu i-a lăsat să plece de pe scenă prea uşor.

Christine Ott este o muziciană de origine franceză, specializată în ondes martenot, unul dintre primele instrumente muzicale electronice, inventat în 1928.La TIFF, muzica originală cântată la ondes martenot va acompania un film realizat în aceeași perioadă cu inventarea instrumentului: Tabu – ultimul film regizat de F.W. Murnau (Nosferatu, Faust, Sunrise).

Mai multe detalii aici, evenimentul de pe Facebook e aici, bilete găsiţi aici.

CinePiscina_FB_cover

Cine-piscina: proieţie Short Plays – luni, 1 iunie, Hotel Belvedere

În costume de baie, cu un cocktail în mână (deşi, mai degrabă, cred că o bere ar merge), spectatorii pot urmări din piscina Clubului Moving al Hotelului Belvedere filmul Short Plays, un colaj unic cu 31 de povești despre febra fotbalului, regizate de tot atâția regizori, printre care Gaspar Noé, Carlos Reygadas, Vincent Gallo și Karim Aïnouz. Traducere: te uiţi la filme în timp ce stai în piscină. Cam cât de tare-i asta?

Mai multe detalii aici, evenimentul de pe facebook e aici, bilete găsiţi aici.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *