Două seriale pentru week-end

television-urban-decay-tv A venit toamna bine de tot, gata cu plimbările de seară prin parcuri și pe la terase. Am fost atât de traumatizată de căldura din vară încât doar de vreo două zile am pornit centrala, doar să mai experimentez puțin senzația de frig. Știu, nu-s zdravănă la cap, aia e.

Îmi tot fac liste cu cărți de citit, filme de văzut, seriale de binge-uit, iar pe unele le descopăr din greșeală, căutând prin diverse aplicații sau scotocind pe site-uri obscure. Așa am descoperit două seriale care mi-au plăcut mult, le recomand mai jos.

Liar – un serial britanic din 2017, e gata primul sezon, al doilea apare în 2019. Puteți să vă uitați fără grijă, primul sezon are o finalitate, nu te lasă-ntr-o imensă coadă de pește.

O profesoară ajunge la poliție după o seară în compania unui doctor faimos și fermecător, pe care-l acuză de viol. N-are dovezi, însă cam toată lumea o crede (iar în contextul recentelor mărturisiri despre hărțuire și abuz sexual ale femilor din lumea-ntreagă, asta chiar e ceva special). E un serial care-ți pune la îndoială câteva certitudini și nu de puține ori am fost de partea doctorului incriminat. Dacă vă uitați la serial o să înțelegeți (cred) de ce.

Personajul profesoarei e jucat de Joanne Froggatt (Anna Smith/Anna Bates din Downton Abbey) și e foarte mișto în rolul ăsta. Am început să devin tot mai fană de seriale britanice, mi se pare că au o abordare mai apropiată de ceea ce-mi place mie să văd într-un produs cinematografic.

The Deuce e a doua recomandare. James Franco în dublu rol și Maggie Gyllenhall în rol de prostituată independentă (care n-aparține de un pește). Atmosfera newyorkeză decadentă a anulor `70, plină de prostituate, pești, filme porno, poliție coruptă și, din când în când, câte un om bun. Mi s-a părut interesant că niciunul dintre personajele femei nu e profund pozitiv, toate au câte ceva stricat la ele; spre deosebire de bărbați, chiar personajul principal e un munte de onesttate între atâția mafioți și pești.

E foaaarte fain filmat, foarte „pe față” (nu se sfiesc să arate scene de sex sau bătăi crunte încasate de prostituate), iar partea cea mai fană e că vezi un pic de bucată de istorie prin ochii unui scenarist care a creat o poveste ușor de urmărit. Sezonul doi urmează și el în 2019, iar ultimul episod al primei serii se difuzează pe 29 octombrie.

Ambele seriale pot fi văzute pe HBO GO. Iar dacă mai aveți recomandări de seriale bune, le aștept cu nerăbdare.

Photo via Visualhunt


9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *