Muzici..de ascuns

Am vazut la teveu aseara o reclama cum ca vine Madonna in Romania. Madonna?! M-am bucurat nespus, ca no, is fana de Madonna (despre care io cred ca-i cea mai misto femeie de pe planeta asta). Da, ma, imi place Madonna, Phil Collins si Mariah Carey. Am zis-o si pe asta, desi io ma tin tare ca-s rockerita. IS, da’ mai is si niste pop-eri de astia care imi plac. Si m-am gandit io sa scriu un post in care sa ma fac de ras cu preferintele mele muzicale de-a lungul timpului.

Cand eram io mica-mica, taica-meu, in afara de jazz-ul ala clasic cu care m-a invatat, mai avea scapari si mai lua cate o bada de magnetofon pe care canta Sandra, Sabrina, Bad Boys Blue si Modern Talking. Pai cand incepea “Maria Magdalena” la noi in casa, era chef, tati. Ma bucuram de numa’ si dansam cu fervoare. Ce sa mai spun de “Boys, boys”, ca atat de tare imi placea melodia aia, ca vroiam sa ma fac Sabrina cand ma fac mare.

Anii au trecut si prin clasa a 6-a deja aveam preferintele mele: imi placea de Joe de la New Kids on the Block si incercam sa invat de la un coleg pasii de rap pentru “Can’t touch this” a lui MC Hammer. Deja eram fana declarata Queen, dar mai bagam cate o Amy Grant la casetofon cand eram sigura ca nu ma aude nimeni. Iar cand si-o dat drumu’ Mariah Carey la triluri (cu “Vision of Love s-a lansat ea), aiaiai ce nebunie: nu mai vroiam sa fiu Sabrina, vroiam sa triluiesc exact ca Mariah.

Intre timp, dadusem de Genesis si imi doream (in secret, evident, ca nu cadra cu statutul meu de rockerita) sa-i vad vreodata live. Nu i-am vazut pe toti impreuna, dar l-am vazut pe Phil Collins si pot sa spun ca o fost cel mai misto concert ever. Tot intre timp, incepuse sa-mi placa si Madonna, da’ era cam naspa, ca era implicata in tot felul de scandaluri sexuale si nu prea era inghitita de parintii adolescentilor (drept urmare, nici ai mei nu se omorau dupa ea, deci, ascultam cam pe sestache).

Tot in aceeasi perioada, ma indragostisem de Backstreet Boys si topaiam ca nebuna prin casa, de cate ori auzeam la teveu vreo melodie de-a lor. “Everybody” imi da o stare de nostalgie si acum, cand o mai aud din greseala pe undeva. Si sa nu mai vorbim de melodiile alea gen DJ Bobo, The Real McCoy, 2 Unlimited si altii, ca in fiecare saptamana aveam o alta melodie preferata.

Si, daca vreti sa stiti, mai am si acum pe un disc o melodie de-a lui Wilson Philips. Adica asta:


12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *