Insemnari despre JazzTM – ziua zero

FLVN0124Ziua zero, asta, a inceput, de fapt, cu cateva luni in urma, de cand s-a anuntat primul artist prezent in JazzTM. De atunci a inceput o vrie frumoasa, accentuata pe masura ce data de 9 iulie se apropia.

Dar ieri, adevarata zi zero, lucrurile au inceput sa se precipite. Si nu pentru ca echipa PLAI nu era pregatita, ci pentru ca asa se intampla inainte de fiecare eveniment: sunt lucruri care nu pot fi rezolvate decat atunci, inainte de incepere.

Unii artisti au ajuns inca de luni aici (cum a fost Al Jarreau, caruia am inteles ca ii place rau de tot orasul nostru – lucru foarte misto pentru ca, dupa cum stiti, suntem in reparatii capitale), altii de ieri. Foarte emotionanta a fost intalnirea dintre Lizz Wright si chitaristul lui Al Jarreau, pe terasa hotelului Timisoara; asa am aflat si eu ca se cunosc de multa vreme, prin Terri Lyne Carrington, care a fost profesoara unor muzicieni din trupa lui Jarreau. De altfel, artistii astia sunt niste minunati; de fiecare data ma mir cata modestie e in ei, cat de simpli sunt, cat de deschisi.

Terri Lyne Carrington, Lizz Wright si band-ul au avut ieri repetitii pentru Mosaic Project 2, show-ul pe care il vor prezenta la Timisoara. Ceea ce se intampla in seara asta la ora 22.30 in Piata Victoriei va fi premiera mondiala, iar eu abia astept sa vad cum suna. (am avut ceva preview la soundcheck, “piele de gaina” e foarte putin spus)

Partea cea mai faina, pentru mine, a fost sedinta de seara, in care toti voluntarii PLAI s-au pus pe jos, pe scaune, pe bucati de mobilier, sa asculte ultimele indicatii, sa se stabileasca responsabilii de zone. A fost, ca de fiecare data, momentul energizant de care aveam nevoie inainte de orice eveniment mare in care suntem implicati in organizare.

Intre timp, unul din oamenii trupei cu care va canta Andreya Triana a ajuns in backstage si vrea sa afle lucruri despre noi, despre festival. Din timp in timp spune: “Amazing!”

Si asta e cuvantul. Ce se intampla acum, in Timisoara, e “amazing”.

Foto: Flavius Neamciuc | JazzTM 2014

JazzTM este un festival organizat de Primaria Municipiului Timisoara si produs de PLAI.

Parteneri media: Jazz CultureMuzica de VestMixtopia si Observator Cultural.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *