De gramatica

Cu vreo 2 ore in urma a fost publicata pe Facebook (de Ionut Suciu) o fotografie a celor care comercializeaza Revicel, o crema anticelulita. Fiind timisoreni de-ai nostri, m-am gandit sa ii sun sa ii intreb ce-i cu minunea aia de banner:

Mi-a raspuns o domnisoara care nu stia despre ce vorba, m-a trimis la alta domnisoara, pe care o auzisem in fundal spunand “si ce-i daca e poza aia pe net, io ce sa fac?”; apoi, in sfarsit, am ajuns sa vorbesc cu cineva de la marketing. Stia de problema si se pare ca masurile nu vor intarzia sa apara: cineva a plecat deja sa dea bannerul jos, iar in curand vor publica pe pagina lor de facebook bannerul nou si un comunicat de presa in care sa ofere niste explicatii pentru maltratarea limbii romane in asemenea hal. Noroc cu Ionut, ca bannerul acela sta acolo de cateva luni bune si nimeni nu s-a sesizat pana acum.

Am intrebat cine a dat bun de tipar pentru o asemenea tampenie, mi s-a spus (evident) ca departamentul de marketing. Oricat de bine intentionati ar fi si oricat de uman e sa gresesti, mi se pare ca e nevoie de mult mai multa atentie cand e vorba de un mesaj publicitar. La fel, e nevoie de putina atentie si la photoshop, domisoarei din banner ii lipseste fundul cu desavarsire.

Domnilor de la Revicel, nu mai fiti atat de recalcitranti cand cineva va suna sa va intrebe de o greseala pe care ati facut-o (stiu ca v-ati schimbat atitudinea pe parcurs, dar, totusi, mai multa deschidere nu v-ar strica). Si puneti mai mult accent pe Social Media, ca va ridica si va coboara cu aceeasi repeziciune.

Amu astept sa vad ce zic ei, oficial, si fac update la articol.


10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *