Din culise – oamenii Timisoara Brands Tour 2014
|Imi dau seama ca n-o sa-i pot cuprinde pe toti in cuvintele de mai jos. Oamenii care au pus umarul ca Timisoara Brands Tour 2014 sa se intample sunt multi, iar unii dintre ei au fost alaturi de noi de la distanta. Chiar si de la sute de kilometri departare, as vrea sa stie ca i-am simtit alaturi, ca ne-au transmis ca le pasa. Iar asta a fost suficient ca toatele cele patru zile sa fie pline de sentimentul ca impreuna am facut ceva ce o sa ne ramana in amintire pentru multa vreme de acum inainte.
Doris si Ioan (nimeni nu-i zice asa, dar il vad activ tare pe Facebook si e mai simplu pentru mine sa-l identific asa). De la Fornetti. Unul se ocupa de comunicare, celalalt de productie, amandoi au fost atat de deschisi incat m-au facut sa prind drag de Fornetti, o companie a carei produse, recunosc, le consum cu moderatie. Poate ca asta e secretul unei alegeri, pana la urma: poti sa gasesti un echilibru intre a consuma si a iubi un brand; si da, il poti iubi si daca nu il consumi in permanenta sau daca altii iti argumenteaza ca nu e sanatos. Viata nu e niciodata sanatoasa in totalitate; cel putin, n-ar trebui sa fie.
Marius, David si Codruta de la Recas. Primul se ocupa de partea turistica a cramelor, al doilea e viticultor venit din Africa de Sud, iar al treilea e responsabil cu scrisul frumos pe mediile sociale si o mica bucatica de marketing. Uniti de pasiunea lui Phillip Cox, proprietarul Cramelor Recas, ne-au facut pe toti sa nu mai vrem sa plecam din vie. Sau din hala de productie, oricat de frig era acolo. Am vrut sa aflam lucruri, sa stim cum se face vinul, sa gustam la nesfarsit licoarea pe care ne-au facut sa o indragim. Povestile au fost peste tot: intr-un arac de vie, in paharul din fata noastra, in acordeonul domnului care ne-a insotit la masa de pranz.
Alexandra si Andrei. Tot Recas, dar cu noi de la distanta. Le multumim cat putem noi de simplu ca ne-au sprijinit si in acest an, ca au crezut si in noi, si in evenimentul nostru, si in ceo pe care i-am invitat sa ia parte la el.
Zoli si doamna Rodica. Amandoi de la Fabrica de Bere Timisoreana, ne-au condus printre tevi si butoaie imense cu bere, impreuna cu povestea berii de atunci si de acum. “Povestea merge mai departe” nu e doar un slogan pentru ei, a ajuns un mod de viata: stiu ca fara aportul fiecaruia, licoarea din sticla (sau doza, dupa caz) ar fi putin mai amara. Desi am fost in fabrica pentru a treia oara in ultimul an si jumatate, e la fel de fascinant sa ii aud pe cei care lucreaza acolo cum povestesc despre serviciul lor, un fel de a doua casa.
Cristina, Andreea si Paula, “aripa” bucuresteana a Timisoreana. Nu exagerez deloc cand spun ca fetele astea sunt construite pe sufletul meu si mi-as dori tare mult sa le vad mai des, sa vorbim mai mult, ca de muncit impreuna oricum muncim cu un avant incredibil.
Simona de la Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021. O doamna de la care invat de fiecare data cand vorbim, fie la telefon, fie la o cafea. Invat sa fiu diplomata, invat sa nu ma mai enervez, invat lucruri noi despre orasul in care traiesc si pe care-l iubesc din toata inima. A stiut sa ma aduca langa ea si sa ma faca sa cred din tot sufletul ca Timisoara ar putea fi o capitala europeana, in adevaratul sens al cuvantului. Mai mult decat atat, m-a invatat ca titlul din 2021 nu e obligatoriu ca Timisoara sa devina un centru cultural de exceptie si ca tot ceea ce se intampla acum e doar inceputul: acest oras va fi ceea ce merita sa fie, va avea parte de recunoastere si de oameni care sa-l aprecieze.
Gabi de la Autonom. Femeia asta stie sa se dea peste cap sa ne rezolve noua problemele ca nimeni alta. Pe langa ea, echipa ei de la Timisoara e fix ceea ce trebuie ca totul sa mearga struna. Dupa evenimentul asta incep sa inteleg de ce timisorenii sunt tot timpul desemnati ca fiind cea mai buna echipa din reteaua Autonom.
Ingrid de la restaurantul Sabres. Merg o data pe luna la restaurantul asta si de fiecare data ma intalnesc cu ea acolo, in mijlocul oamenilor care, din clienti, ii devin prieteni. Are o extraordinara abilitate de a povesti despre lucrurile care conteaza cu adevarat in viata si transmite atata optimism incat mi-e greu sa nu zambesc sincer cand sunt in prezenta ei. Iar Sabres e pasiunea pe care o creste constant si de care se ingrijeste sa creasca frumos si sanatos.
Emil Cristescu, omul care niciodata nu zice “nu” atunci cand ii cer ajutorul. Oricat de nebunesc ar fi, oricat de imposibila ar putea parea cererea mea. Ii multumesc de vreo patru ani incoace, o s-o fac si de acum inainte.
Alina de la Farmec (sau Florica de la TVdece) s-a straduit sa ne fie alaturi de departe si ne-a trimis tuturor kituri pentru calatorie, sa nu cumva sa ramanem fara geluri de dus, pasta de dinti sau alte cele trebuincioase unei plimbari in aer liber. Mi-a lipsit Alina (mi-a lipsit si Razvan, jumatatea la fel de buna, dar ea mi-a lipsit mai tare, e unul din oamenii de la care am invatat multe despre organizarea de evenimente), dar uneori nu se intampala toate fix asa cum mi-as dori.
Cristina si Alexandra. Fara ele nu se poate face nimic asa cum ar trebui. Punct.
A fost mult, obositor si al naibii de frumos.
Acest proiect este realizat de PRbeta Agency în colaborare cu Prin Banat.
Branduri participante: Timișoreana, Cramele Recaș, Fornetti, Asociaţia Timișoara Capitală Culturală Europeană
Parteneri de mobilitate: Autonom-Rent-A-Car
Parteneri:Farmec, Hotel Timişoara şi Restaurant Sabres
Parteneri media: 24-FUN, Ctrl-D
Timișoara Brands Tour este o franciză a Cluj Brands Tour, un concept marca TVdece
Foto: Flavius Neamciuc | Timisoara Brands Tour 2014
Tweet