Doua recomandari

Azi, pentru ca e duminica, am vrut sa ascultam impreuna niste muzica, insa m-am pus pe citit bloguri si am dat peste niste articole de exceptie, pe care as vrea sa le transmit mai departe, atat de mult imi plac.

Primul, un articol semnat Mihai Mateas (ElLunes, pentru cunoscatori), despre David Jimenez, un alt jurnalist de exceptie al Spaniei (primul articol de felul asta a fost la finalul anului trecut, despre Enrique Meneses, o legenda vie a jurnalismului mondial). E un articol plin de suflet, despre un jurnalist care e, in primul rand, om si apoi un foarte bun profesionist, genul acela de om de la care inveti constant. Singurul repros (sau sugestie) pe care l-as avea de adus articolului in cauza e ca pasajele despre a-listerii nostri nu-si au locul intr-un articol atat de frumos, eu cred ca cititorii nostri, cei carora le scriem ganduri si le transmitem informatii, nu sunt la curent cu certurile onlineristice si e pacat sa stricam articole de o asemenea valoare cu lucruri urate.

Al doilea articol e semnat de Cristina Bazavan si e genul acela de interviu care imi aduce aminte de ce admir foarte tare jurnalistul din ea si de ce ma simt onorata sa o cunosc, dupa ce mi-am petrecut tineretea ascultandu-i interviurile de la Europa FM si apoi citindu-i articolele din Tabu, revista la care a fost redactor sef o gramada de vreme. Cristina l-a intervievat pe Steve McCurry, fotograf renumit, cu care a stat de vorba la New York, in cadrul proiectului Hotpoint Family Portraits – Indesit.

Va rog sa citit articolele, invatam de la oameni faimosi, care si-au muncit vietile, cum sa ramai uman si sa nu te pierzi in celebritate.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *