Eliberarea cazierului fiscal in Timisoara

Asta se vrea un articol informativ care sa-i ajute pe cei care nu stiu cum e cu procedurile astea de eliberare a cazierului fiscal. Sau se sperie atat de tare de excursia la finante incat renunta.

Cazierul fiscal se elibereaza de la Directia Finantelor Publice de pe Gheorghe Lazar. Adica in cladirea aia mare si frumoasa de langa strada, foarte aproape de Piata 700. La mezanin e un ghiseu cu niste tanti foarte simpatice si zambitoare. Poate ca a ajutat si faptul ca m-am dus la ele la fel de zambitoare, am spus “va rog” si “multumesc”. Mi-au dat o cerere, m-au trimis la casierie, m-au rugat sa-mi fac o copie dupa buletin si apoi, dupa ce am toate actele, sa ma intorc sa depun cererea. 

Acte necesare pentru eliberarea cazierului fiscal. Sunt foarte putine: declaratia 504 (care iti e oferita la ghiseul pentru depuneri si eliberari de cereri cazier fiscal), fotocopie dupa buletin si chitanta care atesta ca s-a platit suma de 20 de lei. Cel mai mult am stat la casierie, aproximativ 40 de minute (cand am ajuns, erau 70 de oameni inaintea mea, cu 2 ghisee deschise), dar am avut noroc si am sarit 10 numere cand o doamna m-a rugat sa facem schimb de numere de ordine, ca mai avea de stat la o alta camera din institutie.

Dupa ce chitanta e eliberata, fuga inapoi sus la mezanin, pentru depunerea cererii. Doamna de acolo mi-a spus sa ma intorc in jumatate de ora, sa ridic cazierul fiscal, eu am revenit in 25 de minute si era gata. In timpul asta am fugit pana in Piata Unirii, sa rezolv o treaba, m-am intos, am luat cazierul si am plecat. Totul in mai putin de doua ore.

Nu zic ca nu se sta la cozi pe la directiile finantelor publice. Poate ca am avut eu noroc (desi am mai mers pe acolo, cu diverse treburi, la diverse ghisee si camere si niciodata n-am stat mai mult de doua ore), poate ca azi a fost o zi mai linistita, poate ca s-au aliniat planetele. Cert e ca ma bucur ca pot sa zic de bine de una din cele mai hulite institutii ale statului.

Insa mi-am dat seama de un lucru: daca mergi zambind, primesti zambete si atitudine corecta inapoi. Pana la urma, nu oamenii aia de acolo fac legile, ei sunt obligati sa le respecte. Si daca ne ducem la finante ca la razboi, nu prea rezolvam mare lucru.


4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *