Elixirul Dragostei, Muzeul Farmaciei si Clujul

Povestea Muzeului Farmaciei din Cluj circula de mai multa vreme pe internet, de cand o mana de bloggeri s-a hotarat sa-i faca dreptate si sa puna umarul la pastrarea acestui muzeu, singurul din tara de acest fel. Povestea, pe scurt: Casa Hintz, actualul sediu al Muzeului Farmaciei, a fost retrocedata de catre justitia din Romania vechilor proprietari. Nimic anormal, e bine ca proprietarii au fost repusi in drepturi, insa acel muzeu nu-si are locul in alta parte, pentru ca in acea casa a fost prima farmacie a Clujului, iar povestea spusa pe coridoare ar avea mai putin farmec fara acest detaliu important.

Ce vor sa faca bloggerii clujeni? Sa duca vestea mai departe, sa fie cat mai multi vizitatori. Poate, in acest fel, Ministerul Culturii va aloca bani pentru a cumpara Casa Hintz, asa incat muzeul sa ramana la locul lui.

Cand am fost ultima oara la Cluj, ar fi trebuit sa merg si eu sa vizitez muzeul despre care toata lumea imi spune ca e deosebit. N-am ajuns, din pacate, dar e ca si cand as fi fost, atatea lucruri am auzit despre el. Stiu ca Andrei se lupta de aproape un an sa-l faca cunoscut, stiu ca bloggerii din Cluj sustin din tot sufletul initiativa lui Andrei si ca Muzeul Farmaciei a devenit muzeul lor de suflet, pe care se zbat sa il tina in viata.

Pentru ca se apropie Dragobetele, s-au gandit sa-mi faca si mie o surpriza cu dragoste, caci toata lumea stie cat de dragi imi sunt cei din Cluj si cu cata bucurie merg la cate o actiune care se desfasoara acolo. Mi-au trimis…Elixirul Dragostei si mi-au scris o scrisoare:

ORcode-ul duce aici.

Daca as fi fost in Cluj pe 24 februarie, as fi mers la Muzeul Farmaciei. Pentru ca e deschis de la ora 18 pana la ora 23, pentru ca biletul de intrare e doar 3 lei, pentru ca poti lua acasa Elixirul Dragostei. Pe care eu il am, acum, insa nu va spun ce e, va las sa mergeti la Cluj, daca puteti, si va spun dupa ce trece Dragobetele :)

Va multumesc, dragi oameni din Cluj, mi-ati inseninat ziua!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *