Fratia inelului contraceptiv

Dupa cum am promis unor cititoare, m-am apucat si m-am documentat despre inelul asta contraceptiv, despre care, mai nou, observ ca vorbeste toata lumea: ba ca-I extra-safe, ba ca-l simti, ba ca nu-l simti, ba ca-l simte el, ba ca e posibil sa cada etc.

Primul plus pe care l-am gasit inelului e faptul ca elibereaza o cantitate mai mica de hormoni, comparativ cu pilula. Ceea ce e de bine, ca banuiesc ca exact cantitatea asta de hormoni face diferenta intre a putea si a nu putea folosi pilula ca metoda de contraceptie. O alta chestie interesanta e aceea ca inelul, fiind introdus in vagin, nu are nici o treaba cu tractul gastro-intestinal. Cu alte cuvinte, daca ai o indigestie, eliberearea hormonilor nu este afectata.â

Ca mod de utilizare, pare simplu: iei inelul (aprox 5,4 cm), il introduci cat mai adanc in vagin (banuiesc ca e acelasi principiu ca la tampoanele interne) si-l lasi acolo 3 saptamani, dupa care il scoti si apare menstruatia. Daca vrei sa sari un ciclu menstrual, cand scoti un inel, il bagi pe celalalt (desi nu cred io ca-i indicat sa faci asta prea des).

Foarte misto mi se pare altceva, insa: poti sa scoti inelul, in timpul actului sexual, pentru o durata de pana la 3 ore. Probabil ca e mai greu atunci cand se aprinde flama si nu mai apuci sa faci asta, dar cand pasiunea e mare ma gandesc ca nu mai are nimeni nici o treaba cu inelul vaginal.

No, amu nush ce sa zic exact. Pe de o parte, pare mai bun decat pilula (sau alte metode de contraceptie), chiar si pentru simplul fapt ca 3 saptamani n-ai nici o apasare, il montezi si aia e. Pe de alta parte, asta e inca un produs care (la fel ca si pilulele), pentru mine ar putea fi ineficient, pentru ca nu se adreseaza femeilor fumatoare cu varsta peste 35 de ani. Inca n-am varsta aia, dar nici mult nu mai am pana s-o ating. Dar, poate, pana una-alta, m-oi lasa si de fumat.

In afara de restrictia asta de varsta la fumatoare, eu nu i-am mai gasit defecte. Si, pentru exemplificare, uite un clip gasit pe Youtube, in care ni se explica exact ce e cu inelul asta.

Pareri?


22 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *