Muzici si momente

Am plecat din nou la plimbare. Azi am condus 350 de km si ma simt de parca am condus vreo 600, cel putin. In fiecare an, de doua ori pe an, mai exact, ma intreb care-i idiotul cretinoid care a inventat chestia asta cu ora de vara/ora de iarna. Nu stiu pe voi, dar pe mine ma da rau de tot peste cap…

In drumurile mele, probabil ca n-as supravietui cu mintile intregi (nu ca le-as avea, oricum) daca n-as avea muzica mea. Discurile cu Santana, Best of Rocks si alte triluri sunt ascultate si ras-ascultate, asa ca aseara mi-am facut marfa proaspata pentru cd-player: de toate pentru toti, luate (aproape) random din playlist-ul amicului meu. Iar azi, ascultand piesele, m-am trezit ca toate sunt legate de momente ale vietii mele.

the_rasmus – in_the_shadows
Asculta mai multe audio Muzica »
Despre The Rasmus am aflat de la amicul meu de facut tampenii, asa ca de fiecare data cand ii aud cantand, ma gandesc la el. L-am sunat azi. S-a insurat si asteapta un copil.

Seal – Kiss from a rose
Asculta mai multe audio Muzica »
Noapte, eu sunt rupta de oboseala, vin de la Craiova, cu masina (condusa de altcineva). Incepe melodia asta, niste ochi se intorc spre mine si-mi zambesc. Adorm pe vocea lui Seal si simtind pe obraz pielea fina a unei maini care ma mangaie…

Jazzy Jeff & Fresh Prince
Asculta mai multe audio Diverse »
Sunt la un bal in liceu si incepe melodia asta. Vad cum se inghesuie lumea ca la urs intr-o parte a salii de dans. Erau toti in jurul lui Mirel, cel mai bun dansator al orasului, care facea o demonstratie de dans. O vreme parca era coregraf pe la ProTV, la emisiunea aia lacrimogena, Dansez pentru tine. Eh, omul chiar avea talent.

Bon Jovi – In These Arms
Asculta mai multe audio Muzica »
Melodia mea preferata de pe albumul Keep the Faith. Aveam o caseta audio cumparata din piata, de la o ghereta, iar melodia asta era ultima de pe Side A. Era incompleta (evident ca era o copie de o calitate indoielnica) si eram extrem de frustrata din cauza asta, asa ca devenisem aproape obsedata. Cant pana ragusesc cand o aud 😀

Hooverphonic – Mad about you
Asculta mai multe audio Muzica »
Pot sa pastrez amintirea asta pentru mine? 😉

US3-Cantaloop
Asculta mai multe audio Muzica »
Desi melodia e veche, momentul la care ma conectez cand o aud e asta: anul trecut, in toamna, un prieten care isi sarbatorea ziua de nastere dansa pe piesa asta. Si era ata de prins de ritm si atat de indiferent la ce se intampla in jurul lui inact imi era de-a dreptul ciuda pe el ca se poate detasa in felul asta. Shamrock, se aude? :))

Barry White – Never gonna give you up
Asculta mai multe audio Muzica »
Cu Barry n-am prea multe amintiri, ca io nu-s siropoasa de felul meu. Dar ii place lui tata, ma innebuneste de fiecare data cand merg acasa. Barry White si Glenn Miller, of course..

Metallica – Enter sandman
Asculta mai multe audio Muzica »
Ooo, da. Asta-i o piesa cu amintiri. Cea mai veche: clasa a 8-a, reuniune de clasa (ca asa era, ba, pe atunci, noi n-aveam pub-uri si cluburi), una din colegele mele dadea din cap transfigurata si cantand cat o tinea glasciorul. Atunci am devenit rock-erita.

Shakespeare’s Sisters – Stay
Asculta mai multe audio Muzica »
La piesa asta-nimic notabil. Doar imi place foarte mult.

Ca bonus, mi-am mai facut un CD, best of INXS. Fara By My Side, dar o ascult aici:

INXS_”By My Side”
Asculta mai multe audio Muzica »


7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *