Nebuloasa, Vodafone si Anonimul

Suna ca un titlu de film, nu? Ar putea fi un film independent, care sa se inscrie la festivalul Anonimul care a inceput ieri, 8 august, in Delta – la Sfantu Gheorghe.

De cativa ani (vreo 3, mai exact) imi tot doresc sa ajung la Anonimul. Anul trecut am vazut si multe recenzii pe bloguri si m-am visat in stufarisul din Delta, urmarind filme pe un ecram “infipt” in mijlocul Dunarii. Bine, e fantasma, dar, in capul meu, cam asta e spiritul festivalului: mistic, privat, misterios, cu eleganta si delicatetea anilor 1900 combinata cu boemia poetilor moderni.

Imaginea asta despre festival mi-a intarit-o si Cristina Bazavan atunci cand am povestit despre ceea ce se intampla acolo, in fiecare an. Ceea ce eu am retinut (si aplicat ulterior, dar asta e alta poveste) e ca amfitrionul acestui festival (Sorin Marin) isi ia ramas bun personal de la toti invitatii. De la fiecare, pe rand, strangandu-le mana si multumindu-le pentru prezenta. Iar asta mi se pare acea eleganta pe care oamenii au pierdut-o, pe care organizatorii de conferinte si festivaluri o pierd din vedere la sfarsitul unui eveniment.

Si prima mea speranta pentru acest festival este sa ajung sa strang mana omului care m-a invatat despre eleganta fara sa stie, fara sa ma cunoasca, fara sa-l cunosc.

Vodafone m-a invitat la film, asa ca in perioada 11-14 august voi fi la Anonimul, alaturi de Irina Nistor, Cristina Bazavan si Adi Ciubotaru. Voi fi corespondent special si veti putea citi impresiile mele pe pagina de Facebook a Vodafone.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *