Sa vina TIFF 2012!

Aman articolul asta de cateva saptamani deja, caci anul acesta sunt, pentru al doilea an consecutiv, blogger acreditat la TIFF (Transilvania International Film Festival). Am amanat cu un motiv, n-am vrut sa fac doar un anunt de participare, am vrut sa fac ceva mai mult. Asa imi doresc, asa cred ca e bine: in fiecare an sa faci mai mult, sa faci altfel, sa fii diferit ca sa poti pastra viu interesul cititorilor.

Eh, anul acesta am inceput sa lucrez pentru acreditarea mea la TIFF inca de acum doua saptamani, cand i-am luat un interviu lui Colin Buzoianu, care e unul din cei 10+2 pentru film. Ce inseamna asta pentru actorii nominalizati? Inseamna ca ei vor fi prezentati producatorilor, regizorilor, scenaristilor si altor oameni din industria filmului, pentru ca au potential si pot reprezenta generatia noua de actori care ne vor incanta zilele si noptile cu filme de calitate.

Caci spre asta ne indreptam, dragilor, spre film romanesc care merita urmarit, film romanesc care va scapa de stereotipiile cauzate de prea mult comunism, film romanesc in comedie pura sau drama autentica, fara ocolisuri si fara ascunzisuri, film romanesc curajos si bine facut. Asa ca, va spun de acum, perioada mea preferata la TIFF 2012 va fi cea in care se desfasoara Zilele Filmului Romanesc.

Un al doilea actor pe care l-am intervievat, din aceeasi serie propusa de organizatorii TIFF, este Vlad Balan, un tanar care abia acum termina liceu, dar care va fi unul dintre marii actori ai tarii noastre, nu am nicio indoiala. E bun, foarte bun, e modest, e mai mult decat talentat si are un bun simt care ar trebui sa fie model pentru toti cei de varsta lui. Chiar si pentru cei care nu mai sunt chiar atat de tineri ca el.

Aceste interviuri sunt exclusivitati pentru Liternet, un site cu care colaborez deja de un an. Si sper sa si continui (multumesc Razvan Penescu pentru incredere), asa ca va rog sa cititi interviurile si fiti blanzi: inca sunt la inceput, dar ma straduiesc foarte tare sa vorbesc cu oameni tineri, proaspeti si care pot face cultura sa creasca si mai mult.

Pe langa filmele pe care le are in program (oho, si cate sunt), TIFF are tot felul de activitati care apar la ceas de seara, numai bune de pierdut nopti si chefuit pana in zori. Caci asta e viata de festival, tragi de tine pana nu mai poti, sa fii sigur ca nu pierzi nimic din ce ti-ai putea aduce aminte o viata intreaga. Dintre ele va arat doua doua: concertul Laibach (adica cei ce au compus muzica din Iron Man) si TIFF Music Night.

Drept urmare, sa TIFF si anul acesta, cu mare avant si mare drag.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *