Nu doar filme, ci un festival

Imi place Clujul fantastic de mult. Imi place de multa vreme, dar acum, in timpul festivalului, e un oras care a inflorit, iar pentru clujeni e o adevarata sarbatoare faptul ca aici se tine cel mai mare festival de film din Romania.

Pentru mine e glamour tot ce se petrece aici. Am cunoscut doi actori tineri minunati, pe Ioana Blaj si Paul Ipate, care sunt incredibil de deschisi si povestitori. Am intrat azi la film in spatele lui Victor Rebengiuc si am stat la un alt film foarte aproape de Monica Barladeanu. M-am salutat cu Vlad Ivanov la intrarea in cinematograful unde se proiecta filmul in care joaca, “Principii de viata” si mi-am baut fresh-ul de dupa amiaza langa Cristian Tudor Popescu. Pe unde te intorci, pe unde te opresti, dai de cate o vedeta de film sau radio sau televiziune si ai senzatia ca toate platourile de filmare din Romania se afla aici, la Cluj.

Pana acum am fost la doar doua petreceri mari, organizate de partenerii festivalului: la Gulas Party, o petrecere Ursus si la HBO Party, la care a fost cea mai mare concentratie de vedete pe metru patrat: producatori, actori, regizori, cantareti, tot ce misca in lumea filmului romanesc, a fost acolo, la o petrecere nebuna.

Clujul e in festival si vrea sa se afle asta in toata tara. Desi mai sunt doar doua zile, orasul fierbe din ce in ce mai tare si salile de cinema sunt arhipline, oamenii obisnuiti amestecandu-se cu cei care spun povestile de pe marile ecrane, facand un mix perfect de bucurie exploziva.

PS: eu tin legatura doar cu departamentul de online, dar daca tot staff-ul festivalului e la fel de organizat ca astia, o sa incep sa am dubii ca-s romani si nu ceva clona de nemti sau austrieci.

*poza made by Piticu


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *