Un strop de dans cu dragoste

OCD Love se numește spectacolul de dans al trupei israeliene de dans contemporan LEV, ai cărei coregrafi sunt Sharon Eyal & Gai Behar.

(Edit) O observație de la Cristina Bazavan (căreia îi mulțumesc și aici): „Gai Behar nu e coregraf, nici nu dansează. E un mega light designer și are o serie celebra de show-uri multimedia.”

N-am de gând să povestesc ce am văzut. Nici nu sunt sigură că știu să fac asta (sunt oameni mai pregătiți ca mine în a descifra simboluri în dans și a le transmite, mai apoi, în scris celor care vor să știe). Eu vă spun doar atât: dacă vă veți afla vreodată în fața posibilității de a merge la un spectacol de dans al unei trupe din Israel, vă rog să nu ratați ocazia. Oamenii ăia, care trăiesc pe Pământul Sfânt, simt altfel și transmit altfel. Batsheva Dance Company, Vertigo, Inbal Pinto&Avshalom Polack, Lev și alții, nu contează nume, din Israel să fie.

Înainte să vă las cu câteva poze, vă zic ce m-a impresionat mine la spectacolul ăsta, pe lângă tehnica desăvârșită de pe scenă: sincroanele dansatorilor erau perfecte, însă fiecare se mișca în felul lui (lucru pe care o să-l vedeți și în poze), iar asta m-a fascinat. A fost, cred, pentru prima oară când am văzut transpus în dans un gând pe care-l am destul de des în ultimii ani: fă cum trebuie să faci (atunci când există ceva ce trebuie să faci), dar fă-o ca tine, nu-i copia pe ceilalți în cele mai mici detalii.

radubadoiu_IUBIRE_CU_NEBADAI-8500

radubadoiu_IUBIRE_CU_NEBADAI-8537

radubadoiu_IUBIRE_CU_NEBADAI-8541

radubadoiu_IUBIRE_CU_NEBADAI-8549

radubadoiu_IUBIRE_CU_NEBADAI-8563

radubadoiu_IUBIRE_CU_NEBADAI-8630

radubadoiu_IUBIRE_CU_NEBADAI-8712

radubadoiu_IUBIRE_CU_NEBADAI-8730

Foto: Radu Bădoiu pentru FITS 2016


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *