Trei de trefla – 14

INXS s-a format in 1977, adica cu vreo 2 ani inainte sa ma nasc eu, si s-au numit intai “The Farris Brothers” (pentru ca trei dintre membrii formatiei erau frati). Ca si stil muzical, la inceput erau New Wave Pop, ca apoi sa cante un fel de Pub Rock, stil care i-a si consacrat, de altfel.

Fara indoiala, sarea si piperul INXS a fost Michael Hutchence, datator de pasiuni nebune printre adolescentele anilor ’80 si ’90. Genial in muzica (era vocalul trupei si scria toata melodiile), in viata pesonala a luat niste decizii mai putin inspirate, fiind intotdeauna in lumina reflectoarelor datorita aventurilor cu celebritati (a avut o aventura si cu Kylie Minogue), dar si din cauza consumului de alcool si droguri. A murit in camera lui de hotel (autopsia zice sinucidere, date ulterioare zic ca a fost, de fapt, auto-asfixie pentru cresterea placerii sexuale) in 22 noiembrie 1997.

Succesorul (daca il putem numi asa) lui Hutchence ca si vocal al trupei este JD Fortune, ales in urma unui concurs de tip reality show (Rock Star), desfasurat in Australia in 2004-2005. Aproape la fel de rebel ca si Michael, dar mult mai putin genial, a scos cu trupa un singur album, care a avut mare succes in 2005.

In acest trei de trefla am inclus si o melodie de pe albumul (relativ) nou, mi se pare mult prea misto pentru a fi ignorata, chiar daca nu beneficiaza de sclipirea pe care o dadea Hutchence tuturor melodiilor INXS. Enjoy!


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *