“Ursii”, oficial in arena

BC Timba, echipa care a promovat in prima liga baschetbalistica a tarii, are tot ce-i trebuie ca sa devina admirata si sustinuta de suporterii pierduti ai baschetului timisorean. In primul rand, are un manager tanar, pe Sebastian Raducanu, un suporter infocat al lui Poli, unul dintre cei ce mergeau cu echipa la meciurile din deplasare. Apoi, e Bogdan Murarescu, antrenorul care a adus-o pe Timba in prima liga, muncind cu vorba buna, nu cu parul. Mai e si echipa de comunicare, cu Luci Ursuletu la carma, unul dintre oamenii cu prieteni multi in orasul asta. Si, nu in ultimul rand, la echipa tocmai si-a facut aparitia Boian Grubisic, unul din jucatorii cu care Elba a castigat Cupa Romaniei in sezonul 2009/2010, fiind unul dintre jucatorii care au ramas la inima suporterilor timisoreni.

Timba e o echipa cu suflet, acel suflet care pare sa-i fi parasit pe cei de la BC Timisoara. Cu Poli in piuneze si cu timisorenii insetati de competitii sportive de nivel superior, prima liga baschetbalistica ar putea fi un surogat acceptabil, iar aceasta tanara echipa – una de sustinut si incurajat. Daca mai adaugi aici si un management adevarat (Seba Raducanu nu are incotro, trebuie sa stie sa faca un business din echipa asta pe care n-o sustine nici Primaria, nici Consiliul Local sau Judetean, fiind singura echipa de sport din Timisoara care nu are niciun fel de sustinere de la bugetul local), s-ar putea sa asistam la un fel de schimbare de tabere: sali pline la meciurile Timba, sali mai putin pline la meciurile BC Timisoara.

Pana cand va incepe sezonul competitional 2012/2013, echipele se pregatesc. BC Timba si-a anuntat aseara echipa, intr-un meci amical cu Etoile du Sahel, tunisienii care au castigat Cupa Africii in sezonul trecut, condusi de Dragan Petricevic. Ne-au aratat jucatorii, banca tehnica si mascota (un urs simpatic foc pe care l-am vazut “in actiune” printre suporterii din tribune), dupa care au trecut la joc, sa ne arate si ce s-a intamplat in stagiul de pregatire de peste vara. A fost un meci amical si nu prea, ambele echipe se afla in pregatire si incearca scheme noi, joc de echipa, rotatii de jucatori. Mi-a placut ce am vazut aseara in jocul celor de la BC Timba, mi-a placut ca au tinut piept tunisienilor, chiar daca finalul a fost favorabil acestora din urma: 71-82 scor final.

Cineva m-a intrebat cu cine voi tine in sezonul care sta sa inceapa. Am raspuns “cu ambele echipe”, fara sa ma gandesc prea mult. Sigur, asta a fost raspunsul corect, nu chiar ceea ce am simtit. Mai tarziu, gandindu-ma la meciurile care vor veni, mi-am dat seama ca tot BC Timisoara a ramas in sufletul meu, chiar daca voi sustine cat voi putea de mult BC Timba. Sunt niste oameni acolo, la BC Timisoara, care mi-au castigat respectul si datorita lor am invatat sa iubesc echipa si ceea ce inseamna ea (poate la un nivel ideal, dar sentimentul ramane). Pana la urma, cu orice echipa ar tine fiecare, tot noi, iubitorii de baschet avem de castigat: de doua ori mai multe meciuri la Olimpia.

Bafta, BC Timba, o spun cu toata inima. Doamne ajuta sa vedem niste meciuri frumoase, iar la Cupa si in finala campionatului sa ajungem sa ne “batem” intre noi si sa castige Timisoara :)

PS: un mare bravo celor de la Starbucks Timisoara, care au speculat evenimentul de ieri si au oferit cafea spectatorilor. Am simtit putin atmosfera din marile arene de baschet, unde niste fete dragute se plimba ca ceva bun de baut printre cei care sustn meciul din teren.

*sursa poza 2

LE: mi-a soptit o viorea ca se dau bani de la Consiliul Judetean, ca s-a aprobat buget chiar saptamana trecuta. 150.000 de lei. Kudos!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *