Pedalarea de primavara

Am atatea de scris despre weekendul asta, incat o s-o iau sistematic, cum prind cate un moment liber, scriu despre cate ceva.

Sambata dimineata, dupa o vineri seara foarte grea (pentru ca Smen), mi-a fost extrem de greu sa ma trezesc. Mai ales ca am deschis ochii si am vazut nori si ploaie, eram gata-gata sa adorm la loc, de lene. Dar mi-a venit in minte imaginea lui Emil Cristescu, omul care nu mi-a zis niciodata nu atunci cand am avut nevoie de ajutorul lui, m-am mobilizat, mi-am luat tricoul “Verde pentru biciclete” si am purces la hala Timco, locul de adunare pentru plecarea in marsul de primavara. Am facut o mica halta la Hotel Boavista, de unde i-am luat pe Bobby Voicu si pe Elena Ciric.

Sincer, ma asteptam sa fim noi (Sebi, Denisa, Oradeanul, Amalia) si inca niste oameni de la “Verde pentru biciclete”, ca doar ploua si era urat, numai vreme de pedalat nu puteai s-o numesti. Cand colo, parcarea era plina. Biciclete, oameni entuziasti, parca vroiam sa aratam ca suntem uniti in scopul nostru in ciuda piedicilor (desi suna foate “nationalist”, timisorenii ma uimesc de fiecare data cu solidaritatea lor). Am fost si mai uimita sa intalnesc acolo oameni care imi sunt dragi, veniti din alte parti special pentru acest eveniment, cum ar fi Florin Chilian (nu ma intereseaza povestile tablodelor, omul ala face niste gesturi frumoase si nu-mi pasa daca vrea sa obtina ceva de pe urma lor).

Am pedalat o ora, iar Elena a fost cam singura de la BlogTrip care a avut ocazia sa vada o buna bucata de Timisoara. Asta o spun asa, sa le fac celorlalti in ciuda ca n-au venit 😉 Ulterior, am aflat ca am fost cam 1000 de oameni la actiune. Magnific.

Mi-a placut, din nou, foarte mult. Am fost organizati, am avut politia dupa noi tot timpul, iar entuziasmul a fost pe masura. Emil Cristescu a donat peste 200 de biciclete angajatilor sai, chestie care pe mine m-a uimit din nou si-mi scot palaria imaginara in fata acestui om, pe care nu vrei sa-l ai dusman in afaceri, dar care stie sa se faca placut si respectat.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *