Alo! Primaria?

Ieri dupa amiaza, pe la 5, aveam treaba in oras. M-am dus spre statia de taxi, insa chiar in acel moment venea tramvaiul si am zis ca mai bine folosesc biletul pe care-l aveam, sigur ajung mai repede cu tramvaiul decat cu masina, in traficul infernal de sfarsit de zi de munca. Nici ca am facut vreodata vreo alegere mai proasta.

Dau sa ma urc si-l aud pe vatman: “Sa stiti ca asta-i jaful ala ce se tot strica.” Io dau din umeri si il intreb: “Pai si daca se strica, nu-l duceti la depou?” “Nu”, imi zice, “e in circuit si tre sa merg cu el.” Fantastic, ma gandesc, poate nu se strica chiar acum. Inauntru, un miros puternic de ars ne-a izbit. As fi vrut sa cobor, dar vatmanul imi zice: “Puteti cobori, dar nici cu celalalt nu veti putea merge, ca va sta in spatele meu pana ma repara.” Deja regretam ca nu luasem unul din taxiurile din statie, insa acum nici taxiuri nu mai erau. Si-am pornit.

La primele doua statii a fost in regula. De la a treia, insa, s-a blocat o usa, iar pana la a sasea statie (din centru, piata Libertatii) nu mai mergea niciuna si tramvaiul a oprit de tot. Ne-a scos afara, cumva a reusit sa mai trimita o bruma de curent spre usi, sa se deschida. Ne-a poftit in tramvaiul din spate. Desigur, ne-a poftit degeaba, ca si acel tramvai si cele din urma lui au asteptat sa vina cineva sa-l traga pe rapciugos de acolo.

Am mai stat o vreme pe acolo, mai mult de curioasa sa vad cat timp dureaza pana cand se va debloca linia (trafic mare, plin de oameni care veneau de la munca). Dupa 10 minute, 5 tramvaie erau blocate, in frunte cu asta care-si daduse sufletul. Dupa 20 de minute, coada la tramvaie era intre doua statii: de la piata 700 pana la piata Libertatii. Am plecat pe jos, mai aveam putin de mers, dar pentru inca 10 minute, niciun tramvai nu a trecut pe langa mine, ca mergeam paralel cu linia.

Amu, io inteleg ca nu sunt bani. Dar de ce, Doamne sfinte, nu se scot din uz tramvaiele astea care mai au putin si ucid tot traficul? Ieri s-a blocat tot traficul pentru cel putin jumatate de ora, zeci de oameni au stat in frig sa astepte un mecanic care nu mai venea. Parca n-am avea fabrica de tramvaie la 50 de km de Timisoara…


21 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *