Cele mai enervante obiceiuri soferesti

In weekendul asta a trebuit sa conduc iar pe drumurile patriei, mai exact Timisoara – Medias, via Sibiu. Aproximativ 700 de km, dus – intors, pe ninsoare, polei si alte intemperii. N-am avut chiar drum rau, pe mai bine de jumatate de drum era dat cu material anti-derapant, ceea ce m-a foarte mirat si bucurat, in egala masura.
Singurele probleme (daca pot sa le zic asa) au fost cauzate de ceilalti “participanti la trafic”, ca, Doamne, multi dobitoci circula pe drumurile astea. Iar ceea ce ma irita cel mai tare o sa detaliez mai jos.

Farurile stinse. Mai ales cand afara e ninsoare, poate si un pic (mai mult) ceata. Parca apar din neant, ca nu-i vezi. Daca mai au si o masina de culoare gri murdar de la nespalat, nu-i vezi de fel. Io le mai fac semne cu faza lunga, dar ei imi multumesc, crezand ca-i avertizez ca o sa dea de politie. De departe is cei mai iritanti, ma ales cand fac depasiri de coloana si te trezesti cu ei in fata. Si tre sa pui frana, pe polei, cea ce e putin neplacut.

Sa uitam ca avem faza lunga. Vai, pe astia i-as orbi cu faza super ultra lunga, daca ar exista asa ceva. Hai ca se mai intampla sa uiti de ea, dar daca il vad pe ala din fata ca imi face niste semne, ma prind si schimb imediat. No, unii n-au nici o apasare. Ce daca io iti fac semne disperate, ca ma orbesti, idiotule. Tu sa mergi in continuare cu faza lunga, ca-i soseaua ma-tii. In aceeasi categorie de imbecili intra si aia care merg in spatele meu cu faza lunga. Da, am oglinda retrovizoare reglabila, dar tot ma orbeste rau de tot, ca oglinzile laterale nu pot sa le reglez in asa fel incat sa nu mai reflecte lumina.

Depasirea coloanei prin prioritatea de jeep. Adica imbecilul are un jip-jip-Q7 si se apuca de depasit. Ca are cutie automata si 300 de cai, iar asta ii da dreptul sa depaseasca, chiar daca din fata vin eu si ii fac flashuri disperate, pentru ca, mai retardatule, nu am chef sa pun frana pe gheata. Ieri am intalnit o gramada de imbecili de astia, de era sa intru in sant de cateva ori din cauza lor.

Viram la stanga, ca ne grabim. Ca din fata vine coloana si nu mai sta inca 3 minute, pana trecem toti. El vireaza, io pun frana, ca altfel intru in el, ala din spate intra in sant, ca ma evita pe mine si ui asa micul sofer de duminica dupa-amiaza scapa, iar noi, aialalti, ne umplem de spume. Ala care a intrat in sant s-a facut si cu o reparatie pentru masina, ca deh, prinde orbul, scoate-i ochii.

Oprit in mijlocul drumului, fara avarii. Ca se intampla. Mai un accident, mai o trecere la nivel cu calea ferata…no, motive ar fi. Dar pune avariile, sofer cretin, ca io vin cu 90, cat e limita de viteza si poate nu te vad, ca, am mai zis, ninge si e ceata. Pana mea, ii simplu, apesi pe buton si gata.

Or mai fi si alte obiceiuri enervante, dar eu de astea m-am lovit. Cateodata ma si mir ca nu-s si mai multe accidente, la cat de prost conduc unii.


6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *