Pitching de Sibiu

Si am ajuns si la Sibiu. La Paltinis, mai bine spus, caci la Casa Turistilor a avut loc sesiunea de pitching care a implicat proiectele antreprenorilor sibieni. Si pana aici a fost partea oficiala a comunicarii despre ceea ce s-a intamplat la Sibiu. Mai departe o sa imi exprim strict parerea proprie si personala, cu frustrarile si bucuriile de rigoare.

Sibiul mi-a demonstrat inca o data ca este conservator si ca sunt foarte putini oameni cu viziune care vor sa se orienteze catre niste afaceri in online. Poate si din cauza faptului ca inca nu sunt destul oameni care sa fie interesati in aceasta directie. Da, Sibiul are alte repere in afaceri: turismul e pe primul loc, iar alte cariere urmarite sunt acelea de economisti si avocati, cam astea sunt singurele directii majore spre care tinerii se indreapta. Combinati aceste lucruri cu teama de necunoscut si iata motivul pentru care au fost prezentate doar doua proiecte (dintre care unul de la Bucuresti).

Insa nu, asta nu a fost un lucru rau, dimpotriva. Cei doi project manager au avut parte de foarte mult feed-back de la juriu si de la participanti, iar prezentarile au fost facute la cel mai inalt nivel. Din punctul asta de vedere, sesiunea de la Sibiu a stabilit un nou standard despre ceea ce inseamna sa iti prezinti proiectul unui posibil investitor.

Am avut participanti de tot felul: comunicare, marketing, development, design etc. O gramada pestrita de oameni care, impreuna, si-au pus creierele la contributie si au interactionat constructiv cu juriul, cu organizatorii si cu ceilalti participanti, iar asta a fost mai motivant decat orice altceva.

Mult mai explicit si mai tehnic a scris Cristina pe site-ul Startupdays.ro. Eu pot sa spun ca mi-a placut Sibiul, mi-au placut oamenii interesati care au venit sa ne asculte si sa vorbeasca cu noi. Ne vedem la Cluj, cu forte proaspete si idei si mai bune.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *