Profii mei si bloggerii nostri

Tot citeam io articole prin draguta de blogosfera si mi-am dat seama, povestind cu cineva despre articolele alea, ca in blogosfera asta e exact ca la orele mele de fizica din liceu: aveam o profa molcoma si blanda ca mielu’, parca-i era teama sa se uite in ochii nostri; cand ne scotea la tabla nu ne dadea note asa de proaste, cred ca ii era frica de vreo reactie, in schimb, la lucrarile de control era jale mare, nota maxima era 6.

Tot gandindu-ma, am realizat ca multi dintre bloggerii cu state vechi prin blogosfera ar putea fi comparati cu profii mei din liceu. Si ca sa nu rad singura, impartasesc. Ca o mica explicatie, nu vorbim de sexe, ci de felul de a fi, oarecum asemanator.

Zoso (ca trebuia sa incep cu el) e fix profa mea de romana. Aveam ore cu ea in care nu facea altceva decat ne tinea morala de cat tre sa invatam, cum trebuie sa ne pretuim mai tare, ce mai, dadea cu noi de toti peretii. Azi o uram si maine o iubeam, ca deh, le zicea bine.

Chinezu e proful de psiho. Ala ne zicea bancuri la ore, era prietenul nostru, ieseam la beri (ma rog, sucuri, ca bere n-aveam voie chiar de fata cu el), facea tot felul de activitati si, culmea, el o fost primul care ne-o dus la un meci de baschet. Cam cum o facut Chinezu cu rugby-ul 😀

Arhi e profa de latina. Ne lasa in plata Domnului, ca stia si ea ca preda o limba moarta. Tanara, de gasca, a fost prima profa din istorie care si-a invatat elevii cum sa-si motiveze singuri absentele. Dar o facea cu simt, asa, sa nu bata la ochi. Mai incerca ea sa ne explice ca ar trebui s-o lasam si noi mai moale cu chefuri, petreceri si alte cele, dar aveai cu cine? Eram tineri si zvapaiati si nu ne putea controla prea tare. Deci, nu-si mai batea capul.

Crivat e proful de mate. Omul ala o incercat cat o putut el mai bine sa ne invete integrale, sinus, cosinus si alte chestii de genul asta. Fiind clasa de uman, o incercat sa ne explice pana si cu povesti. Nu pricepeam, si pace, aveam numai fluturi in cap. O luat-o babeste (exact cum face Crivat la Ebucataria, pas cu pas), de unii s-o mai prins cate ceva, atat cat sa nu spuna ca am trecut clasa degeaba.

Raluxa e fix profa de engleza. Da’ fix. Nu m-as mira sa fie in aceeasi zodie sau ceva de genul asta. Femeia aia facea revolutii, numa’ ca sa fie lasata in pace sa-si faca treaba. Nu era de acord directorul cu programa aleasa de ea? Nu-i bai, facea in asa fel incat sa fie de acord. Credea ca un subiect din programa e inutil? Il dadea la o parte si ne invata numai chestii de calitate. M-a facut sa iubesc engleza si s-o invat de drag si placere.

Piticu e profa de franceza. Era calda si iubitoare si niciunui coleg nu-i placea sa invete la materia aia, dar o faceam asa, pentru ea, ca era o draguta. Am invatat “le subjonctif” numai pentru ca n-as fi vrut s-o dezamagesc. Si da, mi-o prins bine in viata, nu zic nu.

Alex Negrea e profa de geografie. Era taioasa cand nu te asteptai la asta de nici un fel si draguta atunci cand trebuia sa fie taioasa. Io aveam mereu un semn mare de WTF in minte, ca n-o mai intelegeam pe femeia asta. Era zen in majoritatea timpului, dar cand o apucau damblalele n-o mai scoteai din ale ei.

Florica si Zicu (TVDeCe) sunt, ambii amandoi, diriginta mea. Impaciuitoare, mereu incerca sa ne impace intre noi si cu ceilalti profesori cu care eram (toata clasa) in razboi declarat. Ne mai certa ea, asa, cu jumate de gura, dar in mare era asa, ca un fel de mama de-a doua, care ne scotea din rahaturi. A fost cel mai bun profesor al meu, din toate timpurile.

No, amu sper ca stie toata lumea ca e de ras.


10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *