Provocarea Ideo Ideis: gaseste lucrul care te face fericit

Nu toate spectacolele de teatru sunt foarte bune, nu toate jocurile actoricesti intalnite sunt minunate. Sunt si spectacole pe care ti-ai fi dorit sa nu le vezi, insa marea provocare e sa simti ca nu ti-ai pierdut timpul vizionandu-le (ca de bani nu poate fi problema: cultura e atat de putin costisitoare in tara asta incat ma mir ca salile de teatru, filarmonica, opera etc. din toata tara nu sunt pline ochi, iar oamenii sa se bata pe bilete).

De cand merg la spectacole de tot felul in mod regulat, am incercat sa gasesc cate ceva bun in fiecare dintre spectacolele vizionate, chiar daca acel lucru a trecut neobservat la un prim gand. Iar asta e o lectie pe care am invatat-o la Ideo Ideis anul trecut, cand Catalin Stefanescu mi-a spus ca e foarte important sa invat sa ma bucur de ceea ce mi se ofera pe scena si sa caut in mine acel moment in care am fost emotionata. Si sa ma tin de el.

Spectacolul vazut aseara la Ideo Ideis nu m-a impresionat in mod deosebit (Colibri, regia florin Piersic Jr. – Lucian a scris cateva cuvinte). In schimb, mi-a placut textul foarte mult. Teatru absurd, orwellian, situatii absurde si deloc imposibile. Mi-a placut mult o anumita bucata de spectacol, cea in care corporatistul semi-automat al societatii descrise in piesa devine uman si isi destainuie temerile, angoasele si sperantele.

Asta face Ideo Ideis: ii invata pe tinerii nostri cum sa fie fericiti cu ceea ce fac si ceea ce intalnesc in jur. Le arata cat e de important sa cunoasca lucrurile bune, sa le identifice chiar si acolo unde nu sunt evidente. Ligia Adam, cand a plecat azi de la festival, a zis asa: “plec de aici cu inima plina.” Plina de bine, era evident, i se citea pe toata fata.

Iar aici pauzele arata asa:

Pauza la Ideo Ideis

Credit foto: pagina de Facebook Ideo Ideis

Ideo Ideis este un proiect finantat de A.F.C.N, realizat in parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului si sprijinit de Memo Plus ca parte din proiectul „Romani frumosi”. Evenimentul si-a găsit prieteni la Volksbank, Rinf, Millefiori, Illy, H&M, TelDrum, Pro Invest, EuroCar, Aurelian Sandulescu si SC Brain SRL. 

Parteneri: Primaria Municipiului Alexandria, Indygen, BORȚUN•OLTEANU, FITS, UNATC, Godot Café-Teatru, Muzeul Judetean Teleorman, Societal, WeAreHere, Conciato, Focus pe Germana, Liceul Pedagogic Mircea Scarlat, Catalactica, Consiliul Judetean Teleorman, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Teleorman.

Ultrabooks Toshiba

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *