Siemens Discovery Race sau cum sa strabati tara intr-un mod bio

Calatorului ii sade bine cu drumul (si sa nu va aud si pe voi ca am nevoie de o rulota, in loc sa platesc chirie in Timisoara), asa ca, atunci cand cei de la Pi2 PR m-au sunat sa ma intrebe daca vreau sa particip la acest race, am sarit in sus de bucurie, in timp ce ziceam DA cu toti plamanii.

Ce inseamna Siemens Discovery Race? Inseamna 3 echipe de bloggeri (formate din leader + coechipier) care parcurg 8 orase in 5 zile; in fiecare oras, aceste 3 echipe vor trebui sa rezolve niste teste sau niste quiz-uri, dar pentru rezolvarea lor e nevoie de tot ajutorul din lume. Al vostru, evident, ca nu putem singure. Caci da, echipa mea mai are in componenta o femeie, pe Alina Constantinescu. Ne-am gandit noi ca tre sa luam fata barbatilor din competitie si sa aratam ca si femeile pot participa la un Amazing Race si sa tina ritmul (ba chiar sa depaseasca) cu barbatii instinctual antrenati pentru competitii 😀

Cand se va desfasura Race-ul? In perioada 23-27 mai 2011.

Cu cine ma lupt in Race? Cu Bobby Voicu (mda, stiu, o sa spuneti ca n-am nicio sansa) si cu Alex Radescu.

Cum puteti ajuta echipa noastra? Fiecare Quiz conține 5 întrebări. Eu voi posta fiecare întrebare pe contul de Facebook si voi astepta raspunsul de la voi. Veti gasi informatia de fiecare data in mediul online, prin simple cautări pe Google. Quiz-ul trebuie terminat in 30 de minute. Pentru fiecare 10 minute de intârziere, bloggerul este penalizat cu 10 puncte. Pe de alta parte, rezolvarea în timp real a Quiz-ului ne va aduce 50 de puncte.

De ce face Siemens un Discovery Race? Prin aceasta campanie Siemens isi propune nu doar sa informeze publicul cu privire la existenta solutiilor de dezvoltare durabila, ci sa-l implice efectiv in procesul  de constientizare a  necesitatii adoptarii tehnologiilor compatibile cu mediul inconjurator in dezvoltarea oraselor din Romania – zice Dan Santimbreanu, de la Siemens.

De ce particip eu? Pentru ca e inca un moment in care pot sa vad Romania. Pentru ca mi se pare ca proiecte de felul asta ne fac pe noi sa crestem, sa constientizam ca avem nevoie de oameni care inteleg si importanta pastrarii mediului inconjurator intr-o tara care nu mai are mult si va fi recunoscuta doar pentru ignoranta de care da dovada atunci cand vine vorba de valorile ei, de oricare ar fi ele. Pentru ca excursia prin tara se va face la volanul unei masini hibrid. Si, desigur, am si alta motivatie, pentru ca premiul cel mare inseamna o excursie la Copenhaga, pentru mine si coechipiera mea.

Am si premii pentru cei care ne ajuta sa facem cat mai multe puncte: premiul I, pentru cel mai activ sustinator, va fi de 600 de lei (aprox. 150 de euro), iar premiul II va fi consta intr-o surpriza din partea mea si a Alinei.

Deci, nu uitati: in 23-27 mai fiti cu ochii pe Facebook, Twitter si blog!


11 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *