Accidente si asigurari

Am avut zilele astea si primul meu accident. Duminica, mai exact, dupa un weekend minunat, un idiot cretinoid s-a gandit ca unul dintre cele mai circulate bulevarde din Timisoara e exact proprietatea lui si ca nu trebuie sa se asigure cand vrea sa faca stanga de pe banda I. Si ca ideea lui de a taia toate benzile, inclusiv linia continua, e una dintre cele mai bune avute vreodata in viata lui. Rezultatul: m-am oprit exact in el, fara posibilitatea de a pune frana. Evident ca i-am rupt masina (la propriu, i-am dat fix in stalpul de sustinere), a mea neavand mare lucru.

De aici incepe saga plimbarii mele in incercarea de a rezolva cat mai repede avariile masinutei. Luni dimineata m-am prezentat la politie pentru dovada de reparatii si pentru a lua asigurarea omului. Care om, avand masina rupta-n doua, n-a putut sa o aduca pe roti si a trebuit sa stau dupa el pana cand a gasit pe cineva sa-l remorcheze. Apoi declaratii peste declaratii, stat la o coada infernala la accidente usoare, asistat la certuri in fata ofiterului constatator si alte chestii de genul asta.

Marti dimineata m-am prezentat la service, cu actele in dinti sa discute ei direct cu asiguratorul, ca se pare ca asa merge mai repede acceptarea dosarului de daune. Adica platesti, iti iau banii rapid si cand e vorba sa beneficiezi de asigurarea aia, tre sa ai pile. Nu inteleg nici sa ma omori…

Plus ca mai e o chestie care mi se pare total nedreapta: eu imi vedeam linistita de drumul meu, m-am trezit cu cretinul in fata mea si tot eu sunt aia care tre sa se zbata pentru a avea masina reparata. Nu mai vorbesc de faptul ca am inceput sa conduc ca o femeie, mi-e frica sa-i dau mai mult de 40 la ora si sunt cu ochii in 20 de parti cand circul. Groaznic.

La asigurari evident ca a trebuit sa mai dau inca n-spe declaratii, sa mai desenez o data schita accidentului, sa mai povestesc cum s-a intamplat, sa mai semnez un miliard de acte si asa mai departe. Si apoi sa dau un miliard de telefoane, sa grabesc dosarul, pentru ca service-ul mai lucreaza doar pana maine seara si io-mi vreau masina inapoi.

Aporpo de service: cel mai curat si frumos service pe care l-am vazut vreodata. Plus ca imi fac masina intr-o zi, daca asigurarile se misca, ceea ce mi se pare incredibil. Se numeste Saverox si e pe strada care face legatura intre Calea Sagului si cartierul Freidorf.


10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *