Inca un final

A mai venit un final de an. Odata cu el, a venit si finalul editiei a doua a PRbeta Workshops. Stiu din discutiile cu studentii de anul asta ca am mai schimbat niste destine, ca am mai atins viitorul unor oameni care nu erau siguri spre ce vor sa se indrepte.

Cineva ma intreba cu cateva zile in urma care a fost cel mai frumos moment al workshop-urilor. N-am stiut ce sa spun. Poate ca a fost acela in care studentii de la Iasi au vrut o imbratisare in grup. Sau poate ca a fost acela in care o studenta de la Brasov ne-a multumit cu lacrimi in ochi ca am primit-o la workshop-uri. Ar putea fi si acel moment in care cativa studenti din Oradea ne-au insotit pana la masina si ne-au spus: “nu vrem sa va lasam sa plecati; asta inseamna ca e gata si nu vrem sa se termine.”

A fost greu. Au fost multe mii de kilometri cu masina, prin tara, intr-un hal de oboseala ce nu-si gaseste descrierea in cuvinte. Sute de ore la telefon, cu negocieri, discutii cu companiile care ar putea sa ofere internship-uri studentilor nostri, alte sute de cafele baute pentru a ramane cu ochii deschisi. Nopti petrecute in hoteluri si pensiuni, printre asternuturi seci, albe, fara viata in ele, cu gandul acasa si cu dorinta de a dormi mai mult dimineata.

Si studentii. Atat de frumosi. De tineri. De increzatori in viitorul lor. 75 de perechi de ochi plini de speranta pe care i-am vazut timp de o luna si trei saptamani.

infografic PRbeta

Acum, la aproape trei ani de cand am inceput PRbeta, ma uit in urma cu mandrie. Avem in jurul nostru o mana de oameni care ne sprijina oricand, oricum, fara intrebari. Trainerii nostri, in primul rand, care au facut naveta impreuna cu noi si s-au dat peste cap sa faca in asa fel incat sa merite efortul tuturor: Alex Ciuca, Monica Jitariuc, Alex Negrea, Stefan Stroe, Victor Kapra si Dragos Alexa (in acest an), plus Alina Crancau, Razvan Baciu si Corina Saftescu Sirb (anul trecut). Unii dintre ei ne sunt alaturi de trei ani, altii au venit pe parcurs, tuturor le multumim din tot sufletul.

Cea mai mare plecaciune merge catre Romtelecom. Si catre Irina. Sunt partenerii nostri inca de la prima editie a conferintei, inca de atunci cand habar n-aveam ce vrem sa facem cu PRbeta. Au crezut in noi si fara ei nu s-ar fi intamplat nimic asa cum s-a intamplat in perioada asta. Ne-au motivat, au cerut mereu mai mult de la noi, exact asa cum ar trebui sa se intample intr-un parteneriat pe termen lung.

Langa noi, de ceva vreme, este si Autonom Rent a Car. Gabriela Milas, de la biroul din Timisoara, s-a dat peste cap si numai ea a stiut ce a facut asa incat noi sa avem masina la fiecare deplasare. Nu-i lucru usor atunci cand esti cel mai bun pe serviciile de inchirieri de masini si aproape toata flota e inchiriata.

Pentru prima oara i-am avut langa noi pe cei de la Danone, care ne-au oferit suportul lor si ne-au pus studentii la treaba. In curand o sa povestim si despre asta, e un proiect in proiect pe care l-am facut cu drag impreuna cu cei pe care am incercat sa-i indrumam in cele cinci orase din tara.

Suntem mandre de studentii nostri, cei care ne-au aratat ca viitorul PR-ului in Romania e pe maini bune. Si le multumim pentru curiozitate, pentru ca si-au dat cate o saptamana din timpul lor sa invete mai mult, sa fie mai buni.

Planurile pentru 2014 sunt facute si vrem sa fim mai buni, mai concentrati pe ceea ce ne-am propus sa facem pentru educatia tinerilor si a companiilor din zona de centru-vest a tarii. E multa munca, dar e cea mai frumoasa munca pe care am facut-o vreodata.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *