Adevaruri despre vin si sfatuitorul Reginei Angliei

rovinhud Din 14 pana pe 16 noiembrie (adica la sfarsitul acestei saptamani) are loc la Timisoara unul dintre cele mai frumoase evenimente despre vin si misiunea lui in aceasta lume. Poate suna pretentios, dar stiindu-i pe cei de “dupa cortina”, mi se pare ca spun oricum prea putin.

Salonul de vinuri ROVINHUD (RO-de la Romania, VIN-de la vin, desigur, HU-de la Ungaria, pentru ca organizatorii mai fac si ceva degustari de vinuri peste an, cu vinuri unguresti si romanesti, iar D-(banuiesc ca) vine de la degustare) are doua misiuni mari si late: prima – sa arate ca in Romania se poate face un eveniment la care eleganta, bunul gust si educatia sa fie pe primul loc; a doua – sa scoata putin profit din vanzarea de bilete, iar banii sa mearga spre Asociatia Ceva De Spus care are nevoie de un microbuz nou si complet echipat pentru membrii ei cu dizabilitati.

In ceea ce priveste partea de eleganta, bun gust si educatie, doar privind lista de invitati internationali as concluziona ca e cam cea mai tare manifestare de acest fel din Romania. Jancis Robinson, sfatuitoarea casei regale a Marii Britanii (in materie de vinuri, desigur), va sustine un masterclass. Nicholas Lander, critic de restaurant (si colaborator Financial Times), va avea si el un masterclass despre trendurile in restaurante. Pe ceilalti ii gasiti aici.

Recit putin dintre expozantii acestei editii: Alira, Corcova, Davino, Liliac, Petro Vaselo si Cramele Recas. Dar, de toti, sunt vreo 22; nici multi, nici putini, numai bine cat sa zabovesti exact atat cat e nevoie pe la fiecare dintre ei.

Evenimentul are loc la Hotel Timisoara, iar biletele se pot cumpara de pe Eventim.ro, de la sediul Asociatiei Ceva de Spus (str. Munteniei, nr.6) si de la magazinul de vinuri Bibliotheka, de pe Eugeniu de Saboya (colt cu pietonala Marasesti). Atentie, biletele nu sunt ieftine, dar nici evenimentul nu e o bagatela. Pentru ziua de vineri, 14 noiembrie, un bilet costa 30 de lei. Pentru ziua de sambata, costul unui bilet este de 70 de lei, iar pentru duminica – tot 70 de lei. Un abonament pentru sambata si duminica are pretul de 120 de lei.

Eu sper sa ne vedem acolo cat mai multi. Pentru ca vom mai invata cate ceva despre vin, vom putea sa si cumparam vinuri bune pe care, altfel, le gasim mai rar, dar, mai presus de toate, vom contribui la misiunea Asociatiei de a-si lua atat de necesarul microbuz.

PS: Salonul are si pagina de Facebook, unde puteti sa fiti la curent in timp real cu noutatile despre eveniment si nu numai.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *