Admiratie de la distanta – Feeric Fashion Days

Anul trecut pe vremea asta ma indreptam spre Sibiu, invitata fiind la un festival de moda ce ajunsese la editia a cincea. Nu eram foarte sigura ce caut eu acolo, de ce am fost invitata, care e legatura mea cu moda si prezentarile de moda. Am avut nevoie doar de o jumatate de zi sa-mi dau seama ca tot ce inseamna moda (sau tot ceea ce inseamna Feeric Fashion Days) e mai mult decat o simpla defilare pe un catwalk. Am descoperit atunci un balerin senzational, l-am ascultat pentru prima oara pe Nicolae Voiculet si am vazut o prezentare de moda care m-a lasat cu gura cascata. M-am bucurat de fiecare minut petrecut printre modele, creatori de moda, prezentari de moda cu povesti de spus.

Anul acesta, editia a sasea de festival Feeric pare ca a fost si mai spectaculoasa. As fi dat o fuga pana la Sibiu si ma gandeam serios la chestia asta week-end-ul trecut, insa am renuntat la idee. Proasta alegere, ca am stat cu ochii`pe pagina de Facebook a festivalului si mi-a fost ciuda ca n-am fost acolo. In acest an, pe langa “traditionala” prezentare de moda din fabrica Boromir (adica printre sacii de faina, europaleti si ce-or mai avea oamenii aia prin fabrica), am mai vazut prezentari de moda intr-un rau, la pasajul scarilor din Sibiu, in Muzeul Satului, in micile piete din Orasul de Jos (din vechea cetate a Sibiului) sau la Cetatea Cisnadioara. Chiar si pe ploaie torentiala, ca vremea n-a tinut foarte tare cu organizatorii.

Va las cu niste poze furate de pe pagina Feeric Fashion Days, facute de Sebastian Marcovici (fotograful meu preferat de festival). Sa vedeti si voi ce inseamna festival de moda adevarat, care se foloseste de tot ce are de oferit un oras ca Sibiul.

(deasupra fiecarei fotografii voi scrie numele designer-ului colectiei prezentate)

Anamaria Sut

Feeric Fashion Days 1

Anca Stanila

Feeric Fashion Days 2

Andra Papuc

Feeric Fashion Days 3

Olimpia Dobrota

Feeric Fashion Days 4

Bianca Popp

Feeric Fashion Days 5

Natalia Vasiliev

Feeric Fashion Days 6


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *