Comentam, ca existam

Miercuri am fost la meci. Baschet, desigur. Sala, din arhiplina la fiecare meci, acum a fost la jumatate din capacitate. Deh, scandalul cu demiterea lui Dragan (care a fost o demisie, de fapt, dar trecem peste) si rezultatele proaste din acest sezon i-au facut pe iubitorii baschetului sa mai stea si pe la casele lor.

Totusi, au venit vreo 700 de oameni, in conditiile in care nimeni nu astepta mai mult de 2-300. Eu eram la tribuna oficiala, inarmata cu laptop-ul si camera video, iar fix in spatele meu erau trei (Doamne, si toti trei) “suporteri” care, in mokmentul in care a inceput meciul si-au inceput si ei comentariile. Si vai ce era la gura lor: jucatorii erau niste prosti inapti care nu-s in stare sa tina o minge in mana, iar ei, suporterii, mari tacticieni, ar fi facut cu totul altfel in aparare. Adica ar fi aparat, desigur, nu ca maimutoii aia care nu erau in stare sa blocheze niciun adversar.

De la subaprecieri generale, au trecut la cele nominale sau, mai exact, la cele bazate pe nationalitate. Concluzia era una singura: sarbii ne-o vandut tara, orasul, erau marii dusmani ai echipei de baschet, iar Rade, Shone, Darko si Milos erau tradatorii care nu jucau nimic, ca sa piarda echipa. Cel mai mare tradator era Djordje Jovicic, antrenorul interimar, pus acolo de o conspiratie masonica, menita sa traga Timisoara in cacatul existentei ei.

La inceput am ras. Era atat de absurd ce comentau aia incat aproape ma tavaleam pe jos. Dupa 10 minute de ascultat, insa, devenisera extrem de deranjanti, mai ales pentru ca in teren se dadeau lupte destul de infocate pentru minge, jucatorii lui CSM Oradea fiind unii dintre cei mai agresivi din campionatul intern. Nu puteam nici sa ma cert cu ei, fac parte dintre oficialii clubului si nu da bine sa ma incontrez cu suporterii, care, pana la urma, au tot dreptul sa comenteze. Asa ca am ales o cale de mijloc: facem misto.

Pe la jumatatea sfertului doi, m-am intors spre ei si i-am intrebat: “Dumneavoastra sunteti de la Oradea, nu? Vai, ce dragut sa veniti tocmai de acolo sa va sustineti echipa. Felicitari.” Pe fetele oamenilor – stupoare. “Nu, zice unul dintre ei, suntem sin Timisoara.” “Da? continui eu, vizibil mirata. Pai si sunteti suporterii echipei noastre si asa vorbiti despre baietii astia? Vai, puteam sa jur ca sunteti de la Oradea.” Din nou stupoare, dar i-am potolit sau macar le-am indreptat atentia catre adversari, ca au inceput sa-i injure pe ei.

Dupa pauza mare, spectacolul din tribuna a continuat, acei domni continuand sa injure si sa-i faca pe ai nostri troaca de porci. Asta in conditiile in care noi castigam, eram pe val, se marca punct dupa punct, pana si Miskovic avea un procentaj foarte bun la aruncarile libere (e cunoscut faptul ca nu prea stie el sa arunce daca nu are adversari in fata). Ei comentau in continuare, Serbia era dusmanul.

Cand mai erau doua minute inainte de final, m-am intors din nou spre ei si i-am rugat sa nu plece pana nu-mi lasa un numar de telefon. Acum erau si mai contrariati, nu mai pricepeau nimic. “Dar de ce?” zice unul dintre ei, mai cu tupeu decat ceilalti. “Pai, zic eu, daca vreodata mai aud pe cineva ca spune despre femei ca vorbesc mult si fara rost, as vrea sa-i trimit la dumneavoastra, poate isi schimba parerea.” Rasete in jur, astia rusinati de numa’, dar macar am reusit sa vad ultimul minut in liniste deplina.

Of, ca asa-i romanul, stie totul despre orice.

*sursa foto


12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *