Aduceri aminte: TM 99 BLOG

22728796_10155140233768727_5926116473748658710_n O seară de miercuri la film, la T IMAX Cinema City în Timișoara. Stăteam la coadă la popcorn, înainte să intru la Thor 3: Ragnarok, împreună cu o prietenă pe care o invitasem cu mine. Stăteam de vorbă cu Cristina, când apar, în ordine: Richie cu nevasta (Elena, te pup!), Ovi Sîrb cu Corina Săftescu (știu că o cheamă Sîrb acum, dar, hei, tocmai am început a walk on memory lane); intru în sală și îi zăresc undeva pe câteva rânduri mai sus pe cei doi Jepan (Marius și Mihai). Dar până să intrăm în sală, la coada de la popcorn fiind, am scris o listă de bloggeri, întocmai ca-n vremurile de când ne întâlneam lunar să ne mai povestim viețile și proiectele online.

Istoria (later edit: între timp, s-a pus Ovi Sîrb pe numărat ani și a reieșit că eu am calculat greșit, deci anul ăsta se fac 10 ani de la primul blogmeet timișorean)

Comunitatea de bloggeri timișoreni (sună pompos acum, dar pe vremea aia nu erau mulți oameni activi în mediul online care se întâlneau) s-a întâlnit prima oară în decembrie 2008 2007. Nu mai știu cine a propus prima întâlnire, cred că Andreea Ursu (Tomata cu Scufiță) și Dan Ștefancu (De Ce blog – nu mai există, din păcate). Eu am ajuns la prima întâlnire în 2009 2008; habar n-aveam după acea întâlnire că mulți dintre oamenii de acolo o să-mi devină atât de prieteni încât o să ne fim aproape mulți ani de atunci înainte. Pe Cristina, omul cu care acum împart un business, am cunoscut-o tot la un blogmeet.

Ne vedeam o dată pe lună, duminica după-amiaza, în locuri care puteau să ne primească atât de mulți. Irish Pub-ul de lângă Tribunal a fost preferatul nostru o grămadă de vreme. Aveau beri de multe feluri, darts și cuie (cine n-a jucat cuie până acum, a trăit degeaba).

Ce făceam

Râdeam o grămadă. Vorbeam și îi ascultam pe ceilalți. Dezbăteam probleme hot din online-ul românesc. Câteodată vorbeam și despre cât valorăm în diverse campanii, ne puneam de acord cu valorile în funcție de trafic. Așa am născut primele noastre campanii (umanitare, în principal), Așa ne-am implicat în campaniile altora, pentru că rezonam (și încă rezonăm) la aceleași valori.

În fiecare lună decembrie aniversam TM 99 BLOG (habar n-am cine-a venit cu numele ăsta, cred că a fost un brainstorming combo între Dan Ștefancu, Richie, Tomata și Ovi Sîrb). Aveam tort aniversar, fiind decembrie ne jucam și cu un Secret Santa, beam bere și dansam până dimineața. Nu mai știu când a fost ultima întâlnire, cred că în 2014 (dar nu aniversară, doar de povești la bătut cuie în Irish Pub).

La întâlnirile astea s-au făcut și desfăcut relații, ne-am făcut planuri de viitor, am discutat despre problemele noastre de zi cu zi și ne-am bucurat de bucuriile fiecăruia. Începeam la ora 16:00 (de obicei Richie mergea primul, să se asigure că nu pierdem rezervarea, iar până la ora 18:00 ne strângeam cam toți), încheiam târziu în noapte.

De ce am oprit întâlnirile

S-a întâmplat cu noi așa cum se întâmplă cu cu orice etapă din viață: creștem și ne ducem spre alte zări. Suntem, în continuare, importanți unii pentru ceilalți. Am trecut împreună prin aniversări, nunți, botezuri, înmormântări (da, am avut și asta în mica noastră comunitate), ne-am fost alături în momente grele sau în cele fericite. Ne vedem și acum, rar, dar ne mai vedem. Nu ne-am mai văzut de mult laolaltă, dar știu că ne e tuturor dor unii de ceilalți.

Mai departe?

TM 99 BLOG, facem o reuniune de clasă? Sigur, nu doar noi, ci și alți oameni care și-au făcut bloguri în ultima vreme și le-ar plăcea să ne cunoaștem cu toțiiîn cerc extins. Poate chiar o aniversare de 9 ani 10 ani (!!!) de blogmeet-uri timișorene, adică în decembrie. Cu Secret Santa, tort și bucuria revederii.

Foto made by Cristina, lista scrisă la coadă la popcorn.


8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *