Nebuloasa si urnitul din casa

As vrea sa aflu de pe undeva vreo reteta care sa ma faca sa ma urnesc mai usor cand tre sa plec undeva. Am un stil atat de enervant incat si pe mine ma scoate din minti aproape de fiecare data.

Dimineata, de exemplu, daca trebuie sa plec la ora 9 din casa, eu tre sa ma trezesc la ora 7, maxim 7 jumate. Imi pun de cafea, merg la dus, ma intorc la cafea, o vars (aproape invariabil), tre sa fac alta. Fac cafeaua numarul 2, ma asez la laptop, citesc doua-trei bloguri, fumez neaparat doua tigari. Apoi, cand incep sa deschid ochii cum trebuie, imi dau seama ca e deja aproape 8.30 si eu tre sa incep sa ma imbrac. Dau din mana si zic: “mai fumez o tigara”. Cand se apropie ora limita de plecare, sar in haine si ies pe usa. upa care ma intorc, ca n-am cu ce incuia usa, caut cheile vreo 5 minute (ba, am locul LOR in casa, niciodata nu le pun acolo, dar intotdeauna le caut acolo), le gasesc, incui, plec. Ma intorc pentru ca am uitat telefonul, portofelul si ochelarii de soare.

Daca dimineata e greu, dupa-amiaza sau seara e horror. Daca trebuie sa fiu undeva la ora 19, ma panichez in capul meu incepand cu ora 12. Cu ce ma imbrac, la ce ora plec, plec pe jos, cu taxiul sau cu masina, oare sa mai sun sa vad cine mai vine? Desigur, toate aceste intrebari se petrec in capul meu, pentru ca niciodata nu merg mai departe sa caut si raspunsurile. Intrebarea “cu ce ma imbrac?” isi gaseste raspuns cu 15 minute inainte de a iesi din casa, iar eventualele telefoane le dau in drum spre locul de intalnire.

Si totusi, sunt doua mari mistere cu mintea asta intortocheata a mea: foarte foarte rar am intarziat undeva (de maxim 10 ori in toata viata) si daca trebuie sa plec undeva in 5 minute, in 4 minute sunt gata.

Deci, ce-i de facut?

PS: deseara la ora 19 tre sa merg la un eveniment. In capul meu e toata panica din lume. Totusi, stau linistita si scriu pe blog.


18 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *